DENİZLİ'nin Merkezefendi mahallesinde, 2010'da, BBP'nin merhum kurucu lideri Muhsin Yazıcıoğlu'nun ismi verildiği caddede 5 yıl sonra Kültür ve Turizm Bakanı Yalçın Topçu ile Ekonomi Bakanı Nihat Zeybekci'nin katılımıyla açılış töreni düzenlendi. BBP Denizli İl Başkanı Halil İbrahim Yılmaz, beş yıl sonra 1 Kasım seçimleri öncesi yapılan töreni eleştirdi.
Ekonomi Bakanı Nihat Zeybekci ile Kültür ve Turizm Bakanı Yalçın Topçu, Denizli Büyükşehir Belediyesi tarafından yaptırılan Denizli Teleferik'in açılışına katıldı. Denizli Valisi Şükrü Kocatepe, AK Partili Denizli Büyükşehir Belediye Başkanı Osman Zolan, ilçe belediye başkanları ve çok sayıda vatandaş da törende yer aldı. 38 milyon TL'ye malolan teleferiği inceleyen iki bakana vatandaşlar, yoğun ilgi gösterdi. Kültür ve Turizm Bakanı Yalçın Topçu, konuşma yaptı.
BAKAN TOPÇU: BİZ ANADOLU KİLİMİ GİBİYİZ
Tesisin Denizli'ye ve turizme hayırlı olmasını dileyen, kendisinin hükümetin bağımsız bakanı olduğunu belirten Bakan Topçu, "Hükümet olarak her alanda hizmet edeceğiz. Bunun yanı sıra bölücü terörün beli kırıldı. Kafası ile gövdesi birbirinden ayrıldı. İnşallah sizin siyasi istikrara vereceğiniz destekle bu ayrılan kafa da kuyruk da ayrı ayrı ezilecektir. Biz Anadolu kilimi gibiyiz. 'Ben Kürd'üm', 'Ben Türkmen'im', 'Ben Alevi'yim', 'Sünni'yim' dememeliyiz. Kendimizi nasıl ifade ediyorsak edelim. Ancak bir araya gelip Büyük Türkiye'yiz diyelim" dedi
TOPÇU: TÜRKİYE'NİN KIZIL ELMASI AB DEĞİL
Türkiye'nin Kızıl Elma'sının Avrupa Birliği olmadığını ifade eden Topçu, açıklamasını şöyle sürdürdü:
"Bizim Avrupa Birliği'ne çok katkımız olur. Coğrafi ve insan potansiyelimizle katkımız olur. Biz dünya barışına ciddi katkıda bulunuruz. Ancak Avrupa şunu bilmelidir. Hiçbirimizin kızıl elması AB değil. Bizim milletçe tel bir kızıl elmamız var. Adriyatik'ten Çin seddine dilde, fikirde, işte bir olmuş kaynaşmış büyük Türk İslam Birliği; bizim kızıl elmamızdır. Bu bizim hakkımızdır. Bu olduğu zaman, dünya istikrara kavuşur. Herkes şunu bilsin. Avrupa'nın da Asya'nın da Ortadoğu'nun da barışının adresi al yıldızlı bayraktır. 1 Kasım seçimlerine şöyle bakmalısınız. Etiler'de Tarabya'da viski bardağı ile oy verenle, Hakkari'de Şırnak'ta vatandaşımızın kafasına silah dayayanların olduğu yerde sandıktan çıkan oylar aynı. Buna iyi bakın ve iyi düşünün. İhanete çanak tutanlar içiyle dışıyla bir araya geliyorsa vatanseverler de bir araya gelmelidir."
ZEYBEKCİ: SÖZ VERİRKEN TÜM EKONOMİK TEDBİRLERİ ALDIK
Ekonomi Bakanı Nihat Zeybekci de konuşma yaptı. İşçilere verilecek asgari ücretin 1300 TL olacağını tekrarlayan Zeybekci, "Bütçe açığı ve cari açıkta çok iyi noktalara geldik. Emeklilere yıllık bin 200 TL vereceğiz. Biz asgari ücret olarak 1300 TL vereceğimizi söyledik. Ekonomimizin yapısal dengelerini bozmadan, özel sektörü de mağdur etmeden bu ücretler verilecek. Milletimize söz verirken tüm ekonomik tedbirleri aldık. Başkaları gibi bunu tabansız, hazırlık olmadan hamasetle bu vaatlerde bulunmadık. Millet neye inanacağını iyi bilir" dedi.
SURİYE'DEKİ İHA İÇİN 'AJANLIK İÇİN KULLANILIYOR' AÇIKLAMASI
Suriye sınırında düşürülen İnsansız Hava Aracı (İHA) ile ilgili de konuşan Zeybekci, "Bu düşürülen İHA'nın üstünde tabii ki hangi ülkenin olduğu yazmıyor. Ajanlık niyetiyle sınırlarda uçurulduğunu biliyoruz. Bizim kendi ülkemin milli İHA'larımız uçuyor. Bunun içindir ki birlik ve beraberliğimize kast edenler var. Ancak biz bir çakıl taşına kast eden hainlerin tepesine askerimiz polisimiz anında çöküyor. Onlara bu dünyaya dar edeceğiz. Düşürülen araçtaki görüntüler incelenecek. Biz de çıkan sonucu göreceğiz" dedi.
Konuşmaların ardından her iki bakan da teleferiğe bindi. Teleferikle 1400 metre yükseğe çıktı.
5 YIL SONRA TÖREN
Teleferik açılışı sonrası Bakan Topçu ile Zeybekci, Merkezefendi Mahallesi'ne 2010'da ölen BBP'nin merhum kurucu lideri Muhsin Yazıcıoğlu'nun isminin verildiği caddenin açılışına katıldı.
Bakan Topçu burada yaptığı açıklamada, "Ninem derdi ki, 'Adam vardır ölür evi, adam vardır ölür köyü üzülür, adam vardır ölür memleket üzülür'. Muhsin Yazıcıoğlu'nun ölümüyle bir milletin yas tuttuğunu, milyonlarca insanın birlik içinde onu nasıl uğurladığını hep beraber gördük. Bir kez daha şehitlerimizle birlikte kendisine rabbimden rahmet diliyorum. Allah inşallah, bizi peygamber efendimizin sancağı altında bir ve beraber etsin. Bu hizmette emeği geçenlere teşekkür ediyorum" dedi.
BBP İL BAŞKANINDAN AÇILIŞA ELEŞTİRİ
BBP Denizli İl Başkanı Halil İbrahim Yılmaz ise yaptığı yazılı basın açıklamasında, beş yıl sonra yapılan töreni eleştirdi, şunları söyledi:
"Muhsin Yazıcıoğlu Caddesi'nin açılışının seçim öncesi bir tarihe denk getirilmesini doğru bulmuyoruz. Yıllar önce bu caddeye isim verildiği zaman memnuniyetimizi ve teşekkürlerimizi bildirmiştik. Ancak, açılışının bugün seçim öncesine denk getirilmesini bir suistimal, istismar olarak görüyoruz. Muhsin Yazıcıoğlu'nun toplumdaki sevgi ve sempatisini oya dönüştürme çabası olarak görüyoruz. Her değeri ve her güzelliği siyasi amacına hizmet için kullanmaktan çekinmeyen bu anlayışın Merhum Genel Başkanımızı da kullanmasını çirkin buluyoruz. Seçim öncesi bunun açılış törenine parti olarak katılmama kararı aldık. Bu cadde açılışının bizimle bir alakası yoktur. Keşke yıllardan bu yana kullanılan bu cadde çok önceki bir tarihte veya seçimden sonraki bir tarihte açılışı yapılmış olsaydı daha şık olurdu. Ama bugün yapılması çirkin bir siyasi istismardır. AKP'nin, Merhum Genel Başkanımızın ismini istismar etmesini protesto ediyoruz."

FOTOĞRAF