Kamil ATALAY/MANAVGAT (Antalya), ()– GELİŞMEKTE Olan Spor Branşları Federasyonu tarafından düzenlenen U19 ve Açık Yaş Türkiye Rafting Şampiyonası Antalya’nın Manavgat İlçesi’nde başladı.
Manavgat’ın Beşkonak bölgesindeki Köprüçay’da düzenlenen şampiyonaya kadın ve erkek kategorilerinde 13 takım ile yaklaşık 120 sporcu katılıyor. Yarışların ilk gününde sprint (Hız) ve H2H (kafa kafaya) yarışları gerçekleştirildi. Şampiyona yarın slalom ve nehir inişi yarışlarının ardından sona erecek. Şampiyonada dereceye giren sporculara törenle kupa ve madalya verilecek.
Gelişmekte Olan Spor Branşları Federasyonu Raftingden Sorumlu Yönetim Kurulu Üyesi Fikret Yardımcı, şampiyonada Avrupa ve dünya şampiyonasına katılan birçok sporcunun yer aldığını söyledi. Rafting sporunun son yıllarda müthiş bir gelişme yaşadığını aktaran Yardımcı, “Ülkemiz de bu gelişmede uluslararası alanda dünya ve Avrupa şampiyonasında büyük başarılar elde etti. Burada da bu sporcularımız yarışıyor. Toplam 120 sporcu, 30 hakem ve 50’ye yakın teknik kurulumuzla şampiyonamızı icra ediyoruz. Burada şampiyona yapmamızın ana sebebi dereceye giren sporcularımız arasında, iki ay sonra Endonezya’da yapılacak dünya şampiyonası seçmesini yapıyoruz” dedi.

FOTOĞRAFLI