Bünyan Belediye Başkanı Şinasi Gülcüoğlu, ilçe meydanında düzenlenen ramazan etkinliklerinde Bünyanlıları sevince boğan bir müjde verdi. Başkan Şinasi Gülcüoğlu, “Bünyan’ın doğal gaza kavuşması için çalışmalar bu yıl başlıyor” dedi.
Bünyan Belediye Başkanı Şinasi Gülcüoğlu, Bünyan Doğal gaz yatırımına ilişkin müjdeyi verdi. Yoğun gayretleri sonucunda yapılan görüşmeler ile Bünyan’ın doğal gaza kavuşması için çabalarının sonuç verdiğini ve yatırım programını bir yıl öne çektiklerini belirten Başkan Şinasi Gülcüoğlu, bir engel çıkmadığı sürece Doğal gaz çalışmalarının bu yıl içersinde başlayacağını ifade etti.
Bünyan ilçe merkezinde Kayseri Büyükşehir Belediyesi’nin katkılarıyla gerçekleştirilen ramazan etkinliklerinde alanı dolduran kalabalığa bir konuşma yapan Başkan Şinasi Gülcüoğlu, İslam Coğrafyasında yaşanan acı olaylara dikkat çekerek;’’ ramazanlar birlik, beraberlik, kardeşlik ve paylaşama duygularının yoğun yaşandığı günlerdir. Dileğimiz o ki bu güzel duyguları dünya üzerinde zulüm altında olan Müslüman kardeşlerimizle aynı anda yaşayabilmektir’’ dedi.
Etkinliklere katılan Bünyanlı bayanlara seslenen Başkan Gülcüoğlu:’’ Malumunuz memleketimiz kış memleketi. Bu yüzden farklı sıkıntılar yaşayabiliyoruz. Bu çerçevede biz, sizlere ilçemize doğal gazı getireceğimizin sözünü vermiştik. Bu gün vermiş olduğumuz o sözün çerçevesinde, daha önce planladığımız doğal gazın Bünyan’a gelme tarihini daha da kısaltıp erkene çekerek İnşallah planlamada bir aksaklık olmazsa bu yıl alt yapı yatırımını yapacağız. Bu müjdeyi sizlerle paylaşıyor olmaktan inanın iftihar ediyorum. Bünyan 150 yıllık belediyecilik geçmişine sahip bir ilçe ama ne yazık ki kamu yatımları farklı nedenlerden dolayı bu güne kadar istenilen düzeyde olmamış. İnşallah bundan sonra kalkınan ve büyüyen Türkiye’den hak ettiğimiz katkı ve payı alacağız’’ şeklinde konuştu.
İlk Halı Saha Bayramdan Sonra açılıyor
Gençlerin ve çocukların masa başı oyunlara bağımlı kalmamaları için mahallelere halı sahalar yaptıklarını ifade eden başkan Şinasi Gülcüoğlu:’’ Gençlerimiz enerjilerini daha sağlıklı ortamlarda atsınlar diye semtlerimize halı sahalar yapıyoruz. Bunlardan bir tanesini tamamladık inşallah açılışını bayramdan sonra yapacağız. Gençlerimiz bu alanlarda rahatça spor yapıp enerjilerini atarken, hanımefendi ve beyefendiler içinde yürüyüş yolları ve spor alanları yapıyoruz. İnşallah bu hizmetleri kademeli olarak her mahallemize ulaştıracağız. Daha öncede söylediğim gibi ilçemi gelişen ve kalkınan Türkiye’den hak ettiği payı alacak. Sizlerde rahat ve konforlu yaşam için belediyecilik hizmetlerini yerinde ve zamanında alınabilmesi noktasında hak ettiğiniz yere kademe kademe ulaşacaksınız’’ dedi.
Başkan Şinasi Gülcüoğlu katkılarından dolayı Kayseri Büyükşehir Belediyesi’ne teşekkür ederken düzenlene etkinlikle, Bünyanlılar doyasıya eğlendiler. Mehteran takımının vermiş olduğu konserle başlayan etkinlikler, orta oyunu Hacivat Karagöz ile devam etti. Katılımcılar arasından seçilen çocuklara kitap hediye edilirken gece Türk sanat musikisi konseriyle son buldu.