İhsan YALÇIN - Cemal KÖYÜK / İSTANBUL, () BAŞAKŞEHİR'de  dün uğradığı silahlı saldırı sonucu öldürülen Çeçenistan uyruklu Abdulvahid Edelgiriev'in (33) cenazesi, Fatih Camii'nde kılınan cenaze namazının ardından Kozlu Mezarlığı'nda toprağa verildi.
Başakşehir Kayaşehir 10. Bölge'de uğradığı silahlı saldırı sonucu hayatını kaybeden 2 çocuk babası Abdulvahid Edelgiriev'in cenazesi, otopsi işlemlerinin tamamlanmasının ardından saat 13.30'da Adli Tıp Kurumu'ndan alınıp Kozlu Gasilhanesi'ne götürüldü. Cenaze, buradaki defin işlemlerinden sonra Fatih Camii'ne getirildi.
Cenaze törenine Abdulvahid Edelgiriev'in babası, akrabaları ve arkadaşları katıldı.
Namaz öncesinde, musalla taşına konulan tabut açılarak, eşi ve akrabaları Edelgiriev'e son kez bakıp dua etti.
Edelgiriev'in cenazesi, ikindi vakti kılınan cenaze namazının ardından Kozlu Mezarlığı'na defnedildi.

"EMNİYET TARAFINDAN UYARILMIŞTIK"
Cinayetle ilgili basın mensuplarına açıklama yapan İnsanı Müdafaa ve Kardeşlik Derneği (İMKAN-DER) Başkanı Murat Özer, "Emniyet yetkililerinden aldığımız bilgiye göre şüphelilerin halen aramaları devam ediyor. Ayrıca, cinayette kullanılan aracın bulunduğunu biliyoruz. Abdulvahid tehditler alıyordu sanırım. 2 gün öncesinde de annesine takip edildiğini söylemiş. Zaten yaklaşık 20 gündür Çeçenistan direnişine destek veren bizim gibi derneklere, İMKAN-DER başta olmak üzere tehditler geliyordu. Çeçen direnişinin önde gelen sembolik simalarına yönelik de tehditler alınmıştı. Emniyet'ten bize yapılan tebliğlerde, 'Kendinize dikkat edin' ifadeleri kullanılmıştı. Bu dönemde Çeçenistan'daki Kadirov rejiminin bu tip suikastları düzenleyen bir biriminin başkanı olan Kerim ismindeki bir şahsın sahte pasaportlar düzenleyerek Türkiye'ye adam soktuğu, bu konuda bir istihbarat elde ettikleri, Çeçenistan direnişine destek veren simaların ve derneklerin biraz daha dikkat etmesi konusunda uyarılmıştık. Sanırım bundan dolayı gerçekleşti" diye konuştu.

(FOTOĞRAF)