Birlik Vakfı Kars Şube Başkanı Özgür Turhan, halkın doğru bilgilenmesinin, başta kendisini yönetenlerin hakkında olmak üzere, doğru ve sağlıklı kararlar verebileceğini belirtti.
10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü dolayısıyla açıklamalarda bulunan Birlik Vakfı Kars Şube Başkanı Özgür Turhan, çağın en dinamik mesleklerinden biri olan gazeteciliğin, insanlara haber ve bilgi akışı sağlamak gibi çok yönlü bir misyonu içerdiğini söyledi.
Başkan Özgür Turhan, “Ülkemizde, 10 Ocak 1961 tarihinde yürürlüğe sokulan 212 sayılı yasa ile gazetecilerin sorunlarına, sınırlı ölçüde de olsa, çözüm bulunmak istenmiştir. Gazetecilerin çalışma şartlarının tüm Türkiye’de daha da iyileştirilmesi, basın özgürlüğünü kısıtlayan engellerin ortadan kaldırılması ve hak ve özgürlüklerinin evrensel standartlara kavuşturulması, kuşkusuz medyamıza güç kazandıracaktır” dedi.
Turhan, daha sonra özetle şunları söyledi:
“Haber alma ve yayma özgürlüğünün en etkili araçlarından biri olan basın, demokratik hayatın vazgeçilmezidir. Halk doğru bilgilenirse, başta kendisini yönetenler hakkında kararlarını da doğru olarak, sağlıklı biçimde verir. Çağımızın en dinamik mesleklerinden biri olan gazetecilik, insanlara haber ve bilgi akışı sağlamak gibi çok yönlü bir misyonu içermektedir. O nedenle gazetecilerin ekonomik ve sosyal imkânları hususu önem arz etmektedir. Bu düşüncelerle, basın mensuplarımızın doğru, tarafsız, ilkeli, özel hayata saygılı ve bilinçli bir gazetecilik anlayışıyla 10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü’nüzü kutlar, üstün başarılar dilerim.”