Bursa’da gece başlayan kar yağışı kenti esir aldı. Zinciri ve kış lastiği olmayan araçlar yolda kalırken, şehir merkezinde kar kalınlığı 20 santimetreye yükseldi. Belediye ve trafik polisleri de yoğun çalışmayla şehirde trafik akımını sağlamaya çalıştı.
Gece aralıklarla yağan kar yağışı Bursa’yı beyaza bürüdü. Zinciri ve kış lastiği olmayan araçlar yolda kaldı. Büyükşehir, Osmangazi, Nilüfer ve Yıldırım belediye ekipleri, kar nedeniyle yollarda tuzlama çalışması yaptı. Şehir merkezinde kar kalınlığı 20 santimetreye yükseldi.
Kar nedeniyle -1 dereceye düştüğü Bursa’nın yüksek yerlerinde araçlar çıkmakta zorlandı. Otobüsler Kaplıkaya, Namazgah, Teleferik, Mollaarap ve Beşevler Semtleri’ne çıkmakta zorlandı. Bölgede oturan vatandaşlar, işyerlerine araçsız yaya gitmek zorunda kaldı. Kar nedeniyle Bursa’da kartpostallık görüntüler ortaya çıktı.
Gün boyunca yağması beklenen kar, etkisini arttırarak devam edecek. Bu gece Bursa’da sıcaklığın -9 dereceye düşmesi bekleniyor.
BURSA’DA OKULLAR TATİL OLACAK MI?
Bursa’da etkili olan kar yağışı nedeniyle öğrenci ve velilerin gözü Bursa Valiliği’ne çevrildi. Bursa Valiliği, şehir merkezinde okulları tatil etmezken, yarın ile ilgili son durum gece netlik kazanacak.