11 Ocak 2015 Pazar günü 5. Olağan İl Kongresi’ni gerçekleştiren AK Parti Antalya İl Teşkilatı’nda ilk yönetim kurulu toplantısı gerçekleştirildi. Kongreden başkan olarak çıkan Rıza Sümer, "Herşeyin çok daha güzel olabilmesi için daha çok çalışacağız" dedi.
Adalet ve Kalkınma Partisi (AK Parti) Antalya İl Başkanlığı kongresine tek aday olarak giren ve başkan seçilen Rıza Sümer başkanlığında ilk yönetim kurulu toplantısı gerçekleştirildi. Tanışma toplantısına kongrede görevi Rıza Sümer’e devreden Mustafa Köse, Büyükşehir Belediye Başkanı Menderes Türel, Kültür ve Turizm Bakan Yardımcısı Abdurrahman Arıcı, AK Parti Antalya Milletvekilleri Hüseyin Samani ve Sadık Badak, Kadın Kolları İl Başkanı Esra Özkoç’un yanı sıra asil ve yedek yönetim kurulu üyeleri katıldı.
SÜMER’DEN TEŞEKKÜR
"Beni böylesi önemli bir göreve layık gören başta Başbakanımız sayın Prof. Dr. Ahmet Davutoğlu olmak üzere, görevi devraldığım Mustafa Köse’ye, delegelerimize ve üyelerimize tekrar tekrar teşekkür ediyorum" diyerek sözlerine başlayan AK Parti Antalya İl Başkanı Rıza Sümer, şunları kaydetti:
"5. Olağan Kongremizi gayet heyecanlı, coşkulu, katılımcı, Antalya’mıza ve partimize yakışır bir şekilde gerçekleştirdik. Kongremize katılan ve bizlerden desteklerini esirgemeyen Dışişleri Bakanımız Mevlüt Çavuşoğlu, Ulaştırma Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Lütfü Elvan, Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanı Mehdi Eker, Teşkilattan Sorumlu Genel Başkan Yardımcımız Süleyman Soylu, Milli Savunma eski Bakanı Vecdi Gönül, Milletvekillerimiz, belediye başkanlarımız, kadın ve gençlik kollarımıza ayrı ayrı teşekkür ediyorum."
Antalya’da 225 bin olan üye sayısını önümüzdeki genel seçimlere kadar 300 bine çıkarma hedefini ilk hedef olarak belirlediklerine dikkat çeken Rıza Sümer, "Bu hedef doğrultusunda bugüne kadar olduğu gibi bundan sonra da gece demeden gündüz demeden, yağmur demeden kar demeden 19 ilçemizde çalışacağız. Yönetimlere girerek bizlerle aynı yolda yürüyecek olan arkadaşlarımıza hayırlı olsun diliyoruz. Yönetim kurulumuzun şehrimize, ülkemize ve partimize hayırlı olmasını ve yeni yönetimimizin nice başarılara imza atmasını diliyorum" dedi.
KÖSE: "HİZMETİN SONU OLMAZ"
Kongrede AK Parti Antalya İl Başkanlığı görevini devreden Mustafa Köse ise, "Pazar günü gerçekleştirdiğimiz muhteşem kongrede hizmet bayrağını devrettiğimiz Rıza Sümer kardeşimize ve partimize elimizden gelen katkıyı koymaya devam edeceğiz. Bıraktığımız bir şey yok. Çünkü Antalya’ya hizmet ve ülkemize hizmetin hiçbir zaman sonu yoktur. Her zaman halkımızın hizmeti için çalışmaya devam edeceğiz" ifadelerini kullandı.
SAMANİ: "GÖZLERDE AYNI HEYECAN VAR"
AK Parti Antalya Milletvekili ve eski İl Başkanı Hüseyin Samani gerek kongrede gerekse gerekse yeni yönetimde gördüğü heyecandan duyduğu memnuniyeti dile getirirken, "İşte bu gözlerdeki heyecan ile AK Parti bugüne kadar girdiği her seçimden zaferle çıktı. Şimdi önümüzde bir genel seçim var. İnanıyorum ki bu seçimden de büyük bir zaferle çıkacağız" şeklinde konuştu.
TÜREL: "AK PARTİ HİZMETİN PARTİSİ"
Antalya Büyükşehir Belediye Başkanı Menderes Türel ise AK Parti çatısı altında siyaset yapmaktan duyduğu memnuniyeti belirterek, "AK Parti yaptığı hizmetler doğrultusunda her seçimde oyunu artırarak yoluna devam etmekte. Bizlere de Antalyalılar yerel yönetimde hizmet etme görevi verdi. Ekibimizle birlikte Antalya’ya yakışır hizmetler sunmak için kolları sıvadık. Antalyalıların verdiği desteği boş bırakmayacağız" dedi.
ARICI: "BEN ZAFERDEN EMİNİM"
Kültür ve Turizm Bakan Yardımcısı Abdurrahman Arıcı ilk olarak kongrede il başkanlığı görevini devreden Mustafa Köse’ye ardından da kongre de il başkanlığı görevini devralan Rıza Sümer’e hediye sundu. Yeni başkan ve yeni yönetim ile birlikte yeni bir heyecanın startının verildiğini dile getiren Arıcı, "Ben kongredeki ve buradaki heyecanı gördükten sonra önümüzdeki seçimlerden de büyük bir zafer kazanacağımızdan eminim" diye konuştu.
BADAK: "YENİ TÜRKİYE YOLUNDA ÖNEMLİ ADIM"
AK Parti Antalya Milletvekili Sadık Badak ise önümüzdeki genel seçimin önemine dikkat çekerken, şu ifadeleri kullandı:
"Yeni Anayasayı yapabilmek için 365 milletvekiline ihtiyacımız var. Bunu başararak Yeni Türkiye yolunda önemli bir adım atacağımıza inancım tam. İnanıyorum ki Antalya’da da milletvekili sayımızı daha yukarılara çıkartacağız.Bunun için hep birlikte el ele vererek çalışacağız. AK Parti hizmetin ta kendisidir."
Konuşmaların ardından 11 Ocak 2015 Pazar günü gerçekleştirilen 5. Olağan Genel Kurulu’nda göreve gelen yeni yönetim kendilerini tanıttı.