Mersin’in Mut ilçesinde Sertavul Geçidi’nin yoğun kar yağışı ve tipi nedeniyle ulaşıma kapanması nedeniyle bir şirketin inşaat şantiyesinden ayrılamayan toplam 24 işçi, AKUT ve Karayolları ekiplerince kurtarıldı.
Mut Kaymakamı Mehmet Ali Akyüz, yaptığı açıklamada, dün öğle saatlerinde Mut ilçesini Karaman iline bağlayan Sertavul Geçidi’nin ulaşıma kapandığını hatırlatarak, bir şirkete ait iki grup halinde bulunan toplam 24 işçinin bu nedenle şantiyeden ayrılamayınca yardım istediğini söyledi. Akşam geç saatlerde ilçeye gelerek harekete geçen AKUT ve Karayolları ekiplerinin, uzun uğraşları sonucu işçilere ulaşabildiğini belirten Akyüz, "Bizlere gelen önceki istihbarata göre 17 olan işçilerin 2 grup halinde ve toplam 24 kişi olduğu tespit edildi. İşçilerle sürekli cep telefonuyla iletişim halindeydik. Şu an 24 işçi zor şartlar altında kurtarılarak Sertavul Geçidi’ne götürüldü. İşçilerin sağlık durumları çok iyi" dedi.
Sertavul Geçidi’nin hala kapalı olması nedeniyle Karaman yönüne araç geçişine izin verilmiyor. Yolda bekleyen araç ve sahipleri ise dinlenme tesislerine girerek geçidin açılmasını beklemeye başladı. Aşırı tipi nedeniyle Karayolları ekiplerinin geçidi açmak için aralıksız çalıştığı bildirildi.