Elazığ Anadolu Alevi Bektaşi Derneği Başkanı Ali Çoban (68) son yolculuğuna uğurlandı.

Elazığ Anadolu Alevi Bektaşi Derneği Başkanı Ali Çoban, dün tedavi gördüğü İnönü Üniversitesi Turgut Özal Tıp Merkezinde kalp krizi geçirerek hayatını kaybetti. Çoban için bugün Ehlibeyt Cemevi’nde cenaze töreni düzenlendi. Cenaze törenine Elazığ Valisi Çetin Oktay Kaldırım, AK Parti Elazığ İl Başkanı Ramazan Gürgöze, İl Emniyet Müdürü Doğan Cangül, kurum müdürleri, yakınları ve çok sayıda vatandaş katıldı.

Çoban’ın cenazesi, kılınan cenaze namazının ardından Gülmez Mezarlığı’nda toprağa verildi.

Ali Çoban’ın Alevi Bektaşi camiası içerisinde gönüllü olarak hizmetlerde bulunduğunu belirten Vali Çetin Oktay Kaldırım, "Ali Çoban, ülkeye kıymetli hizmetler vermiş, bunun yanında da Alevi Sünni kardeşliğine, birlikteliğine, bütünlüğüne çok ciddi katkılar sunmuştur. Kendisinin toplumda birliği, bütünlüğü sağlayan kardeşlik noktasında ciddi hizmetleri olmuştur"dedi.

Ali Çoban’ın Alevi ve Sünni arasında gönül köprüsünü kuran biri olduğunu dile getiren Yıldızbağları Cemevi Başkanı Cafer Yeşil, "Ali dede Elazığ’da ciddi bir kardeşliğin yolunu açmıştır. Hiçbir zaman toplumları ayırmazdı. Ali dede, sert mizaçlıydı ama yufka yürekliydi. Kendisi toplumda öncülük yapmıştır. Alevi toplumu içerisinde alevi kültürünü yaşatan nadir insanlardan birisiydi" diye konuştu.