ÇANAKKALE'de, motosikletiyle geçirdiği trafik kazasında ağır yaralanan ve hastanede beyin ölümü gerçekleşen 37 yaşındaki Mustafa Toğman'ın ailesince bağışlanan organlarıyla nakil bekleyen hastalara umut oldu.
Geçen perşembe günü Ayvacık'ta meydana gelen kazada kasksız sürücü Mustafa Toğman direksiyon hakimiyetini kaybettiği motosikletten yola düşüp başını yere çarptı. Ağır yaralanan Toğman, ambulansla kaldırıldığı Çanakkale Devlet Hastanesi'nde tedaviye alındı. Yoğun Bakım Servisi'nde tedavisi süren Mustafa Toğman'ın, dün beyin ölümü gerçekleşti. Ailesi, Toğman'ın organlarını bağışlama kararı aldı. Bunun üzerine Bursa'dan gelen ekipler, Toğman'ın iki böbreği, karaciğeri ve kornealarını aldı. Kalp ise dokusu uyan hasta olmadığı için alınamadı. Bursa Uludağ Üniversitesi Tıp Fakültesi Hastanesi'ne götürülen organların uygun hastalara nakledileceği belirtildi.
Beyin ölümünün gerçekleşmesinin ardından ailenin organ bağışı için hızlı bir şekilde karar verdiğini belirten Çanakkale Devlet Hastanesi Organ Nakli Koordinatörü Dr. Azem Ülkü, "Rahmetli Mustafa Toğman, Ayvacık'ta motosiklet kazasında ağır yaralandı ve yoğun bakımımıza getirildi. Dün akşam saatlerinde beyin ölümü gerçekleşti. Ailesi de önemli bir kararla hızlı düşünerek organlarını bağışlama kararı aldı. Allahtan rahmet diliyorum. Ailesine sabır diliyorum. Verdikleri bu anlamlı karardan dolayı da kutluyorum" dedi.

FOTOĞRAF