CHP Düzce İl Başkanı Zekeriya Tozan’a geçtiğimiz cumartesi günü yapılan yumruklu saldırının ardından azmettirici olarak tutuklanan İsa Üçüncüoğlu’nün abisi Nejdet Üçüncüoğlu basın açıklaması yaptı. İl Başkanı Tozan ve CHP’lilerden özür dileyen ağabey Üçüncüoğlu, yaşananların üzüntü verici olduğunu söyledi.
Saldırının azmettiricisi olarak tutuklanan İsa Üçüncüoğlu’nün abisi Nejdet Üçüncüoğlu, iş yerinde yaptığı basın açıklamasında, "Bu olayın hiçbir şekilde izahatı ve mazereti olamaz" dedi. Tozan ve ailesi ile gerçek Atatürkçü CHP’lilerden özür dileyen Üçüncüoğlu, "Ailemizde ve çevremizde çok değerli CHP’li büyüklerimiz bulunmaktadır. Bu büyüklerimiz kardeşimi gayet iyi tanımaktadırlar. Bu olayın arkasında bir parti ve oluşum arayanlar boşuna uğraşmaktadırlar. Kesinlikle fevri gerçekleşen bu olayın arkasında ne parti ne de bir oluşum vardır. Kardeşimin siyaset malzemesi yapılması hiç hoş değildir. Kardeşimin yaptıkları da kesinlikle yanlıştır" dedi.
"KEŞKE TÜRKMEN DAĞI’NDA SÖYLEDİKLERİ DE GÜNDEME GELSEYDİ"
Kardeşi İsa Üçüncüoğlu’nün Bayırbucak Türkmenlerine yaptığı yardımların adres dışı yerlere ulaştığını gösteren belgeler üzerinden siyaset yapılmasının daha uygun olacağını belirten Nejdet Üçüncüoğlu, CHP’nin fevri bir şahsın yaptıkları yüzünden bu duruma sürüklenmemesi gerektiğini savundu.
Nejdet Üçüncüoğlu, "Şahısların yaptığı yakışık almaz olay yüzünden ülke gündemini değiştirmek istemeniz aciz siyasetin art niyetli bir ürünüdür. Benim kardeşimi terörist ilan etmeniz ve hedef göstermeniz siz değerli CHP büyüklerimize hiç yakışmamıştır. Keşke uyuşturucu yüzünden ölen gençlerimiz, keşke, sapıklar ve tecavüzcüler, vatan hainlerine idam cezası getirmek için toplansaydınız. Keşke, Muhsin Yazıcıoğlu suikasti aydınlanamadığı için toplansaydınız, şehit ailelerimiz ve şehitlerimiz için toplansaydınız. Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün kurmuş olduğu Türkiye Cumhuriyeti devletini bölmek ve yıkmak isteyen vatan haini teröristlerin cenazelerine katılan vekilleriniz için de toplansaydınız. Bunların hiçbiri kardeşimin yaptığının bahanesi olamaz. Zaten kanunlar çerçevesinde yargılanıyor. Ben dahil hiç kimsenin tasvip etmediği tamamıyla fevri yapılan bu olaydan ötürü Sayın Tozan ailesinden ve çok değerli Düzceli dostlarımdan tekrar özür dilerim" şeklinde konuştu.
OLAY
Geçtiğimiz hafta cumartesi günü, Düzce merkeze bağlı Derdin köyünde köylülerle birlikte eylem yapan CHP Düzce İl Başkanı Zekeriya Tozan, eylemin ardından evine dönerken Şıralık Mahallesi üzerinde iki kişinin aracına arkadan çarpması ile başlayan tartışmada C.C. ve R.A. isimli şahısların yumruklu saldırısına uğramıştı. Saldırıyı cep telefonu ile görüntüleyen İ.Ü ise saldırı görüntülerini sosyal medya hesabından paylaşarak tehditkar yorumlar yapmıştı. Harekete geçen Düzce Emniyet Müdürlüğü ekipleri saldırganlar C.C. ve R.A. ile olayın azmettiricisi olarak İ.Ü.’yü gözaltına almıştı. Adliyeye sevk edilen şahıslar tutuklanarak cezaevine gönderilmişlerdi.