Trabzon Büyükşehir Belediyesi’nin 7.’sini düzenlediği Ramazan etkinlikleri yoğun ilgi görüyor.
Yenimahalle’deki İpekyolu Fuar alanında gerçekleştirilen etkinliklere katılan her yaştan Trabzonlu unutulmaz Ramazan akşamları yaşıyor.
Dini sohbet programları, Hacivat-Karagöz, skeçler, Meddah gösterileri, ney dinletileri, yarışmalar, tiyatro oyunları gibi programların yer aldığı etkinlikler ilgi ile takip ediliyor.
Ramazan etkinliklerinin yapıldığı alanda oluşturulan sosyal mekanlarda toplanan vatandaşlar çay eşliğinde doyumsuz sohbetlere dalarken, isteyen vatandaşlar da alışveriş yapma imkanını elde ediyor. Ramazan etkinliklerinde en çok eğlenenlerin başında da kuşkusuz çocuklar geliyor. Etkinlik alanında kurulan lunaparka çocuklar yoğun ilgi gösterirken, büyüklerde çocuklarla birlikte eğlenmesinin mutluluğunu yaşıyor.
HAYATİ İNANÇ’LA SOHBET
Etkinliklerde Edebiyatçı-Yazar Hayati İnanç’ın doyumsuz sohbeti büyük ilgi gördü. ”En değerli iş insana yatırım” diyerek klasik eserlerden edindiği heyecanı gençlerle paylaşmak hayat tarzı olan ve TRT’de “Can Veren Pervaneler” programını sunan İnanç, Divan Edebiyatı’ndan şiirler okudu. İnanç, Kanuni Sultan Süleyman’ın Trabzon doğumlu olması hasebiyle özellikle Muhibbi Divanı’ndan örnekler verdi. İnanç, “Kanuni Sultan Süleyman şair Baki’yi sarayda koruması altına alıp, ona şiirler yazdırdı. Birbirlerine şiirlerle cevap verirlerdi” dedi.
İnanç ayrıca Ramazan şiirlerine de değindi ve Kanuni döneminde yaşanan Ramazan hikayelerini şiirleştirilmiş haliyle dinleyicilerle paylaştı.