IĞDIR Valisi Davut Haner, il merkezinden görev için Dilucu'ndaki Sınır Kapısına gidip- gelen polis memurlarına zırhlı araç verilmediğine dairhaberlerin kasıtlı olduğunu söyledi.  Vali Davut Haner, "Acı olayda patlamaya maruz kalanlar da zırhlı araçlardır. Personelimizden zırhlı araç esirgenmesi söz konusu değildir" dedi.
Vali Davut Haner, Iğdır'da 8 Eylül sabahı 13 polis memurunun şehit olması ve 1 polis memurunun hafif yaralanması olayı ile açıklama yaptı. Vali Haner, bazı basın yayın organlarında Iğdır'da meydana gelen ve derin acıya sebep olan 13 polisin şehit olduğu olay ile ilgili olarak bu acıyı artırıp toplumda infial ve derin çatlaklara yol açabilecek haberlerin yer aldığını söyledi. Vali Haner, şöyle dedi:
"Bu haberlerde şehit olan polislerin zırhlı araç istedikleri ama verilmediği şeklinde gerçeğe aykırı ifadeler yer almaktadır. Oysaki Dilucu'nda görev yapan polis memurları zırhlı araçlarla ve zırhlı koruma ekipleriyle görev yerine gidip gelmekteydiler. Acı olayda patlamaya maruz kalan araçlar da zırhlı araçlardır. Personelimizden zırhlı araç esirgenmesi söz konusu değildir. Personelimiz baştan beri bölgedeki risklere karşı tedbirli olmaları konusunda da sürekli uyarılmaktadır. Bu tür yanlış haberler acıyı artırmaktan, en çok ihtiyaç duyduğumuz birlik ve beraberliğe zarar vermekten başka bir işe yaramayacaktır. Kamuoyuna saygı ile duyurulur."   FOTOĞRAFLI