Sayan, AA muhabirine, küresel düzeyde en yaygın kullanılan akıllı  telefon uygulamalarından WhatsApp'ta dün gece saatlerinde yaşanan bağlantı  sorununa ilişkin açıklamalarda bulundu.
 Sorunun global seviyede bir arıza olduğunun raporlandığına dikkati  çeken Sayan, "WhatsApp yetkililerinden sorunun nedenine ilişkin açıklama  yapılmadı ancak yeni özelliklerin eklenmesiyle ilgili update sırasında bir sorun  olmuş veya siber saldırı yaşanmış olabileceği iddiaları söz konusu." diye  konuştu.
 
İnternet üzerinden hizmet veren sesli ve yazılı iletişim  uygulamalarının (OTT) hayatın her alanına girdiğini anlatan Sayan, "OTT'lerle  ilgili tüm dünyada konuşulan şey, bunlarla ilgili ne bir hizmet kalitesi var ne  de buradaki dataların güvenliğiyle ilgili herhangi bir kıstas getirilmiş. O  şirketin kendi kurallarına bağlı olarak herhangi bir otorite tarafından  denetlenmesi bile yok. Bu anlamda oradaki kişisel bilgilerinizden kimse sorumlu  değil. Kişisel bilgileriniz bir yere giderse bu OTT'leri kullandığınız için  kamuoyunda hiçbir regülasyon otoritesi, hiçbir şekilde hesap soramıyor. "  değerlendirmesinde bulundu.

Otoriteler tarafından denetlenen iletişim servislerini tavsiye eden  Sayan, Türkiye'de OTT konusunda gelişmeler olduğunu söyledi.
 
Sayan, çeşitli mobil operatörlerin geliştirdiği yerli OTT'ler  bulunduğuna işaret ederek, bunlarda kişisel verilerin güvenliğinin sağlandığını  bildirdi. Sayan, yerli ve milli olan uygulamalarla en azından datanın güvende  olduğundan emin olunabileceğini sözlerine ekledi.

Kaynak:Vatan