BODRUM'da bu yıl 5'incisi düzenlenen Türk Filmleri Haftası, Nesimi Yetik'in yönettiği 'Toz Ruhu' ve ardından Semra Dündar'ın yönettiği 'Aşk Nerede?' filmlerinin gösterimi ile başladı. Etkinliğin açılış töreni kapsamında düzenlenen kokteyl, sinemaseverleri bir araya getirdi.
Cinemarine Sinemaları öncülüğünde, Bodrum Sinema ve Kültür Deneği, Magazin Gazetecileri Derneği, Sinema Salonu Yatırımcıları Derneği (SİSAY) ile Kültür ve Turizm Bakanlığı Sinema Genel Müdürlüğü'nün katkılarıyla 29 Eylül- 4 Ekim tarihleri arasında düzenlenen 5. Bodrum Türk Filmleri Haftası, Oasis Kare Avlu'da düzenlenen kokteyl ile başladı. Bodrum Belediyesi ve Bodrum Ticaret Odası da etkinliğe destek verdi. Sinemaseverlerin bir araya geldiği kokteylin ardından haftanın ilk gününde, Nesimi Yetik'in yönettiği, ödüllü filmi 'Toz Ruhu'nun gösterimi yapıldı. Filmin sona ermesinin ardından, Toz Ruhu filminin yönetmeni Nesimi Yetik, senarist ve yapımcısı Betül Esener Yetik'in katılımı ile ilk söyleşi etkinliği gerçekleştirildi.
"RECEP İVEDİK'İN REKLAM GÜCÜ BİZDE YOK"
Filmi izleyen sinemaseverlerle soru- cevap şeklinde geçen söyleşide Yetik çifti, festival filmlerine dağıtımcılar ve sinemaseverler tarafından şans verilmesi gerektiğine dikkat çekti.
Geçen yıl Eylül ayında Adana'da düzenlen Altın Koza Film Yarışması'nda Toz Ruhu en iyi film ve en iyi oyuncu ödüllerini kazandığını hatırlatan yönetmen Nesimi Yetik, 13 kopya ile1600 izleyici ile buluştuklarını belirtip, "Seyircinin de biraz daha talepkar olması gerekiyor. Reklam elimizden geldiğince sosyal medya üzerinden ve filmin vizyona girdiği salonlarda yapmaya çalıştık. Ancak Recep İvedik'in reklam gücü bizde yok. Magazin tarafından baktığınızda, magazinsel oyuncu istiyorlar. Olmayınca da festival filmi niteliğinde kalıyor. İnsanlarda dizide gördüğü oyuncuları görmek istiyor. Festival filmlerini isteyenlerin daha da çoğalması gerekiyor. Bir kez daha filmdeki gündelikçi rolü ile en iyi erkek oyuncu ödülünü kazanan Tansu Biçer'e teşekkür ediyorum" dedi.
Senarist ve yapımcı Betül Esener Yetik, filmin ödül almasının gurur verici olduğunu belirterek, "Altın Koza Film Festivali'nde en iyi film ve en iyi erkek oyuncu dalında ödül almalarına rağmen Toz Ruhu'nun gösterimi yeterli olmadı. Bizimle beraber yarışan diğer filmler sinemada bile gösterime giremedi. Festival filmlerine gitmeme durumu gibi bir şey var. Festival filmlerinin daha geniş kitleye ulaşması gerekiyor. Sokaktaki insana değmemiz biraz zor oluyor" diye konuştu.
Söyleşinin sonunda Cinemarin Sinemaları Yönetim Kurulu Başkanı Cenk Sezgin tarafından, yönetmen ve yapımcı Yetik çiftine katılımlarından dolayı teşekkür plaketi verildi.
"AŞK NEREDE" FİLMİ GÖSTERİLDİ
Bodrum Türk Filmleri Haftası kapsamında Bodrum Kalesi Kuzey Hendeği'nde de 'Aşk Nerede' filminin ücretsiz gösterimi yapıldı. 25 Eylül'de vizyona giren filmin Bodrum gala gösterimine oyuncularıan Leyla Ermaya, Doğancan Özatlı, yönetmeni Semra Dündar ve yapımcısı Kemal Öğün de katıldı. Açık havada gerçekleştirilen gösterimi yaklaşık 400 kişi izledi. Film arasında, yapımcı, yönetmen ve oyuncular sahneye gelerek izleyenleri selamladı. Film ekibi, destek amacı ile izleyenlerin beğendikleri filmleri arkadaşlarına da tavsiye ederek, sinema solanlarında da izlenmesine teşvik etmelerini istedi. Cinemarin Sinemaları Yönetim Kurulu Başkanı Cenk Sezgin, film ekibine teşekkür ederek, katılımlarından dolayı plaket verdi.

FOTOĞRAFLI