Gaziantep Valiliği’nden yapılan yazılı açıklamaya göre, Cumhurbaşkanı Selahattin Demirtaş’ın mitingi sonrasında çıkan kavganın, siyasi ve ideolojik boyutunun olmadığı belirtildi.
Cumhurbaşkanı Adayı Selahattin Demirtaş’ın Gaziantep’te yaptığı miting sonrasında çıkan kavgaya ilişkin yazılı açıklama yapan Gaziantep Valiliği, M.Ö., M.E. ve M.A.’nın kesici alet ve darp sonucunda hafif şekilde yaralandığını ifade etti.
Yapılan yazılı açıklamada şu bilgiler yer aldı: “01.08.2014 günü saat 18.20 sıralarında İlimiz Karşıyaka Mahallesi Şoför Ali Caddesi İsmet Paşa Lisesi yanında meydana gelen olayda; 1963 doğumlu M.Ö isimli bayan, 1957 doğumlu M.E ve 1996 doğumlu M.A. isimli şahıslar kesici aletle ve darp neticesi hayati tehlike arz etmeyecek şekilde yaralanmışlardır. Olaya adları karıştığı tespit edilen; 1994 doğumlu İ.E., 1998 doğumlu M.A.D., 1996 doğumlu U.D., 1996 doğumlu Y.E.P, 1998 doğumlu D.U. ve 1997 doğumlu M.G. isimli şahıslar olay akabinde Cinayet Büro Amirliği ekiplerince yakalanmışlardır.”
Olayın adi kavga sonucunda meydana geldiği belirtilen açıklamada, “Kesici Aletle Birden Fazla Adam Yaralama-Darp niteliğindeki adi asayiş olayı olduğu, olaya karışan şahısların tamamının geçmiş tarihlerde ‘Kasten Yaralama-Hırsızlık-Oto Teyp Hırsızlığı-Uyuşturucu Madde Kullanmak Bulundurmak-6136 SKM’ gibi suçlardan kayıtları bulunan malum şahıslardan oldukları, olayın ise adi kavgadan kaynaklanan asayiş olayı olduğu, siyasi ve ideolojik boyutunun olmadığı anlaşılmış, konu ile ilgili adli tahkikat başlatılmıştır” ifadeleri yer aldı.