Amasya Belediye Başkanı Cafer Özdemir, ilkinin açıldığı 2009 yılından bu yana yaklaşık 4 bin kadına eğitim verildiği kültür evlerinin 9. sunun kısa süre içinde hizmete açılacağını açıkladı.
Başkan Özdemir, “Her mahallede bir kültür evi sloganıyla çıktığımız bu yolda halkımızdan gelen talepler üzerine Hacılar Meydanı mahallemizde yapımı devam eden 9. kültür evimizi de kısa bir süre içerisinde halkımızın hizmetine açacağız” dedi.
Kültür evlerinde görevli usta öğreticilerle Pirler Parkı’nda düzenlenen yemekte buluşan Cafer Özdemir, “Amasya’nın geçmişinden gelen zengin kültürünü yaşatmaya, gelecek nesillere aktarmaya devam ediyoruz. Profesyonel eğitmenler tarafından eğitim alan hanım kardeşlerimiz birçok branşta kendilerini geliştirmenin yanı sıra ev ekonomisine de katkıda bulunmuş oluyorlar. Kültür evinde çalışan hocalarımız da belki bir çocuk yetiştirmiyor ama insanlarımıza sanat öğretiyor” diye konuştu.
Yemeğe Özdemir’in eşi Hilal Özdemir, Belediye Başkan Yardımcıları Mehmet Dümen ile Osman Akbaş, Kültür ve Sosyal İşler Müdürü Enes Tigen de katıldı.