MİLLİ Savunma Bakanı Vecdi Gönül, yerli savaş uçağının proje aşamasında olduğunu belirterek, "Projelendirmede belli mesafe de kat edildi. Ama şu var. Zaten Türkiye F-16'ları yapabilen bir ülke. Yani burada Türkiye'nin acil bir ihtiyacı olmadığı için en iyisini yapmak üzere belili bir program uygulanıyor" dedi.
Ankara'dan Eskişehir'e gelen Bakan Vecdi Gönül ilk olarak Organize Sanayi Bölgesi'de faaliyet gösteren Savronik Fabrikası'nı ziyaret etti. Gönül, daha sonra valiliğe geldi. Valilik önünde karşılanan Bakan Gönül, bir süre Vali Güngör Azim Tuna ile sohbet etti. Gönül, Eskişehir'e yaptığı ziyaretle ilgili olarak şunları söyledi:
"Ziyaretimizin amacı savunma sanayi tesislerini ziyaret etmek. Bu tesisler Eskişehir'in başka bir yönünü ortaya koyuyor. Türkiye'nin ümidini bağladığı ve gerçekten de büyük başarılar kazandığı büyük bir bölge oldu burası. Nitekim bugün bizim hem uçaklarımızın motorlarını ve en son 30 F-16'ların motorlarını yapan TEI şirketi , Savronik Şirketi, Alp Havacılık, bizim askeri fabrikalar Eskişehir'e başka bir özellik kazandırıyor. Bugün bunları ve bazı projeleri incelemek üzere buradayız."
Bakan Gönül, bir gazetecinin, "Yerli savaş uçağıyla ilgili son durum nedir?" sorusuna ise "Yerli savaş uçağı proje aşamasında. Projelendirmede belli mesafe de kat edildi. Ama şu var. Zaten Türkiye F-16'ları yapabilen bir ülke. Yani burada Türkiye'nin acil bir ihtiyacı olmadığı için en iyisini yapmak üzere belili bir program uygulanıyor" yanıtını verdi.

FOTOĞRAFLI