Sercan SAPANATAN/DOHA, () - AL Sadd kulübünün yöneticilerinden Mohammed Saeed Al Hassan, 2 sene sonra yıldız futbolcuları Xavi'nin kontratının biteceğini belirtirken, "Onun ardından transfer hedefimiz Messi ya da Ronaldo olabilir" dedi.

Katar'da futbol denilince ilk akla gelen takım olan Al Sadd, 1969 yılında kuruldu. 1963 yılında başlayan Katar Profesyonel Futbol Ligi'nde 13 şampiyonluk kazanmayı başaran Al Sadd, yaptığı sansasyonel transferler ile de adını dünyaya duyurdu. Al Sadd Kulübü'nün Katar'daki lakabı ise "Al Zaeem" yani "Patron".

ALTYAPIYA VERİLEN ÖNEM ARTTI

Geçen sezon yaptığı Barcelona takımı kaptanı Xavi Hernandez transferi ile dünya futbol kamuoyunun gündemine yeniden oturan Al Sadd, altyapıya da önem vermeye başladı. Futbol A takımının idmanlarını gerçekleştirdiği Al Sadd Spor Merkezi'nde ayrıca gençler ve çocuklar da günlük antrenmanlarını gerçekleştiriyorlar. A takımda yer alan yıldızların hemen yanındaki çim sahada idman yapan gençler, Katar futbolunun geleceğini oluşturuyor.

Al Sadd takımının yöneticilerinden Mohammed Saeed Al Hassan, 'ya yaptığı açıklamada kulübün gelecek hedeflerinden ve Türkiye Ligi ile yakın ilişkilerinden bahsetti.

"HAKAN ŞÜKÜR'ÜN BÜYÜK HAYRANIYDIM"

Mohammed Saeed Al Hassan'ın açıklamalarının başında Türkiye'yi ve Türk futbolunu çok sevdiğini belirtirken, özellikle Hakan Şükür hayranı olduğunu söyledi. Mohammed Saeed Al Hassan, "Al Saad olarak Türk futbolunu yakından takip eden bir kulübüz. Ben de kişisel olarak Türk futbolcularını seyretmekten çok zevk alıyorum. Özellikle oynadığı dönemde Hakan Şükür'ün büyük hayranıydım. Tabii şimdi de Arda Turan var. Gerçekten çok iyi oyuncuların bulunduğu bir ülke Türkiye" dedi.

Al Sadd'ın Türk takımları ile yakın transfer geçmişi olduğunu da vurgulayan Katarlı yönetici, "Biz Türkiye Ligi'nden Tabata gibi, Niang gibi, Keita gibi isimleri takımımıza kattık. Hatta Niang bizden tekrar Türkiye'ye döndü ve Beşiktaş'ta oynadı" ifadesini kullandı.

Önce İspanyol Raul Rodriguez, ardından bir başka İspanyol yıldız Xavi'yi kadrosuna katan Al Sadd, yeni transfer hedeflerini de açıkladı. Al Sadd takımının yöneticilerinden Mohammed Saeed Al Hassan, transfer ile ilgili yaptığı açıklamada, "Xavi'den önce takımımızda Raul vardı. 2 sene sonra da Xavi'nin kontratı bitecek. Onun ardından transfer hedefimiz Messi ya da Ronaldo olabilir" şeklinde konuştu.