Mersin Büyükşehir Belediyesi, kırsal alanda ulaşımda yaşanan sıkıntıları asgariye indirmek ve vatandaşların ulaşımını rahatlatmak için yol genişletme çalışmalarına devam ediyor.

Büyükşehir Belediyesi Yol Yapım Bakım ve Onarım Dairesi Başkanlığı Kırsala Hizmetler Şube Müdürlüğü’ne bağlı ekipler, yoğun geçen karla mücadele çalışmalarının sona ermesinin hemen ardından yol genişletme çalışmalarına başladı.

Ekipler, yol genişletme çalışmaları kapsamında Mezitli ve Erdemli ilçelerine bağlı Doğu Sandal ve Takanlı mahallelerini birbirine bağlayan yolu genişleterek, asfalt sezonuna hazır hale getirdi. Oldukça dar ve bozuk olduğu için kaza riskinin yüksek olduğu yolda genişletme çalışmalarını tamamlayan ekipler, 1.kat sathi asfalt kaplamaya hazır hale getirdi.

Ekipler yine Erdemli ve Mezitli ilçelerini birbirine bağlayan, Kocayer ve Şahna mahalleleri arasında 5 bin 700 metrelik yolu genişleterek asfalta hazır duruma getirdi.

Zeybekler ve Fındıkpınarı mahalleleri arasındaki bin 500 metrelik yolun, dar olması ve bu güzergâhı kullanan köylülerin zorluklar yaşaması nedeniyle duruma el atan Büyükşehir Belediyesi ekipleri, yolu genişleterek, güvenli bir yol ağı oluşturdu. Alt yapı sistemlerini de güçlendiren ekipler, çalışmalar sonucunda bölge vatandaşlarını geniş ve rahat bir yol güzergâhına kavuşturdu.