Qualcomm, yeni orta segment çipseti Snapdragon 660 için tarih verdi. Açıklamaya göre, Qualcomm Snapdragon 660 lansmanı 9 Mayıs tarihinde gerçekleştirilecek.

Artık Apple'da boş oturmak yok

Snapdragon 660 özellikleri

Şu an için Snapdragon 660 çipsetinin neler sunacağı ile ilgili somut kanıtlar yok ancak ürünle ilgili bazı sızıntılar ilk olarak Kasım ayında ortaya çıkmıştı. Sızıntılar, MSM8976 Plus model numarasıyla başlayan çipsetin, 8 çekirdekli Kryo CPU ile geleceğini ve bu çekirdeklerden dördünün 2.2GHz, diğer dördünün ise 1.9GHz hızında olacağını gösteriyordu.

Diğer taraftan üründe sekiz çekirdek Kryo yerine çipsette, Cortex-A73 ve Cortex-A53 kombinasyonu da olabileceği ifade ediliyor. Bu durumda çipset, daha büyük görevler için güçlü çekirdeklerini, daha az güç gerektiren görevler içinse daha verimli çekirdeklerini kullanacak, yani big.LITTLE yöntemini.

GPU'nun ise Adreno 512 olması muhtemel görülüyor. 2015 yılının amiral gemilerinde kullanılan Snapdragon 808 ve 810'daki X10 LTE modeme yer verilmesi beklenirken, bu modemin 450Mbps indirme ve 50Mbps yükleme hızlarına ulaşabildiğini belirtelim. Qualcomm Snapdragon 660 hakkındaki kesin bilgileri öğrenmek içinse gelecek haftaki etkinliği beklememiz gerekiyor. Gelişmeler için bizi takipte kalın.