TRABZONSPOR, UEFA Avrupa Ligi 3'üncü Ön Eleme Turu'nda deplasmanda 1-0 kaybettiği maçın rövanşında yarın karşılaşacağı Makedonya'nın Rabotnicki takımını eleyerek hem Avrupa macerasını sürdürmeyi, hem de geride bıraktığı çalkantılı haftanın ardından moral bulmayı hedefliyor.
MEHMET EKİCİ YOK
Trabzonspor'da ilk Rabotnicki maçı öncesinde izin verilerek Türkiye'ye gönderilen ancak önceki gün Trabzon’a dönerek tekrar takıma katılan kaptan Onur Kıvrak’ın kalede yer alması bekleniyor. Bordo mavililerde UEFA listesinde bulunan 21 oyuncudan sadece sakatlığı devam eden Mehmet Ekici Rabotnicki maçında forma giyemeyecek. Ayrıca listede bulunmalarına rağmen sakatlıktan henüz kurtulan Deniz Yılmaz ve Stephane M’bia’nın da riske edilmesi beklenmiyor. Bordo mavililerde Musa Nizam ve Soner Aydoğdu da UEFA listesinde olmadıkları için kadroda yer alamayacak.
İSKOÇ HAKEM YÖNETECEK
Hüseyin Avni Aker Stadyumu'nda yarın akşam saat 20.00'de başlayacak karşılaşmayı
İskoçya Futbol Federasyonu'ndan Steven McLean yönetecek. Müsabakada McLean'in yardımcılıklarını David McGeachie ile Graeme Stewart yapacak. Karşılaşmanın dördüncü hakemi ise Alan Muir olacak.
AVRUPA'DA 125'İNCİ MAÇ
Trabzonspor, Rabotnicki maçıyla Avrupa kupalarındaki 125'inci maçına çıkacak. Avrupa arenasında ilk maçını 1976-1977 sezonunda Şampiyon Kulüpler Kupası'nda İzlanda'nın Akranes takımıyla yapan Trabzonspor, geride kalan 124 maçta 48 galibiyet, 31 beraberlik ve 45 mağlubiyet alarak başarılı bir performans ortaya koydu. Rakip filelere 161 gol gönderen bordo mavililer, kalesinde 165 gol gördü.
Trabzonspor, Şampiyon Kulüpler Kupası ve Şampiyonlar Ligi'nde 28, UEFA Kupası ve UEFA Avrupa Ligi'nde 76, Avrupa Kupa Galipleri Kupası'nda 12 ve UEFA İntertoto Kupası'nda 8 karşılaşmaya çıktı. UEFA Kupası ve UEFA Avrupa Ligi'nde bugüne kadar oynadığı 76 maçta 31 galibiyet, 19 beraberlik ve 26 mağlubiyet alan Trabzonspor, attığı 105 gole karşılık kalesinde 101 gol gördü.
TRABZONSPOR’UN RABOTNİCKİ MAÇI MUHTEMEL 11'İ:
Onur- Cavanda, Mustafa Yumlu, Medjani, Alper, Constant, Aytaç, Erkan, Özer, Yusuf, Cardozo
SAKAT: Mehmet Ekici