Adıyaman’ın Gerger ilçesine bağlı Güzelsu (Cımık) köyü sakinleri, içme suyu sıkıntısı çektikleri iddiasıyla ellerinde su bidonları ile Adıyaman Diyarbakır Karayolunu trafiğe kapattı.

Gerger ilçesine bağlı 220 haneli, bin 286 nüfusa sahip Güzelsu köyü sakinleri, yaklaşık 45 günden beri içme suyu sıkıntısı çektiklerini öne sürdüler. Nissibi Köprüsü’nün yakınında bulunan köy sakinleri Diyarbakır Adıyaman Karayolunu bir süreliğine trafiğe kapattılar ve araçların geçişine izin vermediler. Musluklarından su akmayan köylüler, su ihtiyacını her gün köye yakın bir çeşmeden bidonlarla su taşıyarak karşılamaya çalışıyor. Su sıkıntısından dolayı özellikle hastalar ve hayvanların büyük sıkıntı yaşadığını ifade eden köy sakinleri, yetkililerin bu konuya duyarlı olmasını istiyor. Kendilerinin su kaynağında su olduğunu ancak son yapılan içme suyu isale hattındaki kot farkından dolayı suyun köye ulaşmadığını iddia ettiler.

Güzelsu Köyü Muhtarı Fakirullah Baykara yetkililerin su sorununa çözüm bulmasını isteyerek, “Köyümüzde yaklaşık 2 aydır su gelmiyor. Yetkililerden buna bir çözüm yolu bulmalarını istiyoruz. 1993 yılında Turgut Özal zamanında köyümüze su getirildi. İçme suyu yaklaşık 6.5 kilometreden geliyor. Borular başta betonarmeydi daha sonra ikili boruların değişimi sırasında müteahhide verildi. Plastik borulardan dolayı kot farkı katmadıkları için su köyümüze gelmiyor. Kaynağında su var ve dereye akıyor. Yaklaşık iki aydır su yüzü görmüyoruz. Köyümüzün susuz kalmaması için yetkililerden bu konuda destek bekliyoruz” dedi.

Abdurrahman Kazanç isimli vatandaş ise su ihtiyaçlarını taşıma su ile giderdiklerini ifade ederek, “Köydeki susuzluk ilçedeki susuzluğa benzemez. Köyde yaşayan herkes çiftçidir. İnanın susuzluktan pislik içerisinde yaşıyoruz. Yetkililer neden bizim bu sıkıntımızla yeterince ilgilenmiyorlar. Köyümüzün nüfusu bin 286 ve çok kalabalık. Köyde hayvanlarımız var, hastalarımız var. Köyümüzün suyunun akması için yetkililerden yardım bekliyoruz” şeklinde konuştu.

Gülizar Durmuş ise, yazın tarlada çalışıldığından dolayı banyo, bulaşık gibi temel ihtiyaçların fazla olduğunu ve temizliği yeterince yapamadıklarını dile getirdi.

İl Genel Meclis Başkanı Mehmet Can Erdoğan ise konuyla ilgili, “Köyün içme suyu sorunu yok. Sadece son dönemdeki kuraklıktan dolayı su seviyesinde azalma meydana geldi. İçme suyu değil fakat sulama suyunda sorun olabilir. Konudan bilgim olur olmaz köye bir ekip yönlendirdim. Köydeki durumu tekrardan inceleyecekler” diye konuştu.