Onur BAYRAM/AFYONKARAHİSAR, () -DEMOKRAT Parti (DP) Genel Başkanı Gültekin Uysal, memleketi Afyonkarahisar'da oyunu kullandı. Uysal, "Türkiye bu dönemi de aşacaktır, her halükarda yeni döneme girecektir. 2010 yılındaki referandumdan bu yana Türkiye kendi içine kapanmıştır. Bugün de son perdesini oynuyoruz" dedi.
Afyonkarahisar merkezde Şemsettin Karahisari Ortaokulu'ndaki 2040 numaralı sandıkta oy kullanan DP Lideri Gültekin Uysal, Türkiye'nin zor bir dönemde şartlar zorlanarak seçime gittiğini söyledi. Kararı halkın vereceğini aktaran Gültekin Uysal, milletin sağduyusunun hakim olduğuna inandığını belirtti. Türkiye'nin geçmişte de zor dönemleri aştığını vurgulayan Uysal, "Türkiye bu dönemi de aşacaktır, her halükarda yeni döneme girecektir. 2010 yılındaki referandumdan bu yana Türkiye kendi içine kapanmıştır. Bugün de son perdesini oynuyoruz. Türkiye'nin biriktirdiği tüm meselelerin çözümünü yeniden siyasi kanalların işlediği, yeniden hukukun işlediği bir çerçevede bulabiliriz. Bu manada bu seçimlerin de milletimize derin bir nefes aldıracağı kanaatindeyim. Hayırlı olsun diyorum. Bombalamaları yaşadık, farklı farklı maniple imkanları kullanıldı, bunları da gördük. Bütün bunlara rağmen bu pazar gününe erişebiliyor olmamız, bu coğrafyada memleketimiz için de sevinir hale geldiğimiz dönem" diye konuştu.
1 Kasım'da seçim ortamı oluşmadığını vurgulayan DP Genel Başkanı Uysal, insanların endişe ve korkuları ile oy verme zemini oluşturulduğunu savundu. Uysal, şöyle dedi:
"Neticede Türkiye, çok uzun bir süredir yüksek gerilim hattında meselelerini konuşuyor. Kutuplaştığı, demokratik tavır geliştireceğimiz alanların ötesinde her şeyin siyah ile beyaz arasında sıkıştığı bir dönem. İnsanların, kimlik siyaseti başta olmak üzere günlük meselelerin de ötesinde endişeleri ve korkuları var. Bu korkular köpürtülerek zaman zaman oy verme zemini oluştu. Bu zemin içerisinde insanlarımızın büyük endişeleri var."
Uysal, konuşmasının ardından oy kullanan vatandaşlarla sohbet etti.

FOTOĞRAFLI