Mustafa KOZAK/ANTALYA, () - ANTALYA'da düzenlenen G-20 Liderler Zirvesi protestolarında gözaltına alınan 36 kişinin tamamı serbest kaldı. Bugünkü protestolarda ise 20'ye yakın kişi gözaltına alındı.
Avukat Hakan Evcin, G-20 Zirvesi'ni protesto eden 36 kişinin, 15 Kasım günü gözaltına alındığını söyledi. Gözaltına alınanlardan 26'sının polis merkezlerinden, 10'unun ise iki ayrı grup halinde sevk edildikleri adliyeden koşulsuz serbest kaldığını aktaran Evcin, "Adliyeye ilk önce Belek'e yürümek isterken Serik yolunda gözaltına alınan grup sevk edildi. Bu gruptaki Serpil Evcin, Gözde Ayna, Hüseyin Cebir ile Gujan Ceyhan, geceyi Kepez Emniyet Müdürlüğü nezarethanesinde geçirdi. Bu grup bugün adliyeye sevk edildi. 4 kişi savcı tarafından serbest bırakıldı" dedi.
15 Kasım günü Güllük Caddesi'nde çıkan olaylarda gözaltına alınan 4'ü kadın 6 kişinin bugün adliyeye sevk edildiğini kaydeden Evcin, "Cihan Yılmaz, Meliz Ercan, Elizabetta Carcar, Görkem Tural ile Saime Sultan Uçar ve Deniz adlı arkadaşımız adliyeye sevk edildi. Bu arkadaşlarımız da sorgunun ardından koşulsuz serbest kaldı" dedi. Evcin, 26 kişinin ise polis merkezlerindeki ifadelerinin ardından serbest kaldığını söyledi.
BUGÜN DE 20'YE YAKIN YENİ GÖZALTI
Bugün de 20'ye yakın kişinin gözaltına alındığını ve Kepez'deki spor salonuna götürüldüğünü aktaran Hakan Evcin, "Antalya'da 30 bin eylemciye göre hazırlık yapıldı. Türkiye'nin diğer illerinden polis takviyesi yapıldı. Ancak alınan sıkı güvenlik tedbirleri sayesinde protesto eylemlerine katılanların sayısı düşük oldu. Gözaltı merkezleri de boş kaldı" dedi.