AK Parti Van Milletvekili aday adayı Zafer Şahin, 8 Mart Dünya Kadınlar Günü münasebetiyle Van Kadın Derneği’ne (VAKAD) nezaket ziyaretinde bulundu.
VAKAD psikoloğu Belde Bayındırlı, ziyaretten duyduğu memnuniyetini dile getirirken, kadınların özellikle son dönemde maruz kaldığı şiddet olaylarının son bulması için çözüm yada çözümler üretilmesi gerektiğini dile getirdi. Bayındırlı, “Kadınlar yaşadıkları her şiddet yada taciz olayından sonra psikolojik olarak ağır travmalar geçirmekte ve bunu atlatmak uzun zaman almakta. Bizler bu konuda çeşitli çalışmalar yapmaktayız. Bizler kadınları, sahada görmek istiyoruz. Kadınlar hayatın her alanında rahatça yer alabilmelidir” dedi.
AK Parti Adayı Şahin ise, Bayındırlı’nın sözlerine katıldığını, bölgenin en büyük sorunlarından biri olan işsizliğinde buna bağlı bir faktör olduğunu söyledi. Şahin, bunun da aile içerisindeki çatışmanın parçası olduğunu dile getirdi. Şahin, nasip olursa seçilmesi durumunda, hem kadına şiddeti, hem de işsizlik ile ilgili birçok projelerinin olduğunu, bunların hayata geçirilmesi için elinden geleni yapacağını söyledi.
Amaçlarının bilinçli bir toplum ile huzurlu yaşam alanları oluşturmak olduğunu ifade eden Şahin, “Son dönemlerde artan "kadına şiddet, taciz ve kadın cinayetleri" kınıyor ve son bulmasını diliyorum. Bu duygu ve düşüncelerle, varlıklarıyla onurlandığımız; huzurlu, mutlu ve sağlıklı bir toplumun temel taşları olan; hayatın her alanında fedakarlığı, üretkenliği ve duyarlılığı temsil eden, sonsuz sevgi ve hoşgörüyle yetiştirdikleri nesillerle geleceğimizin mimarları olan tüm kadınlarımızın 8 Mart Dünya Kadınlar Günü’nü kutlar; sağlık, mutluluk ve huzur dolu günler dilerim” dedi.
Karşılıklı dilek ve temenniler ile ziyaret son buldu.