Samsun'da sendikalı oldukları gerekçesiyle işten çıkarıldığı öne sürülen motokuryeler, seslerini duyurmak için bir araya gelerek, basın açıklaması yaptı

Samsun Motosikletli Kuryeler Derneği (SMKD), Restoran ve Otel İşçileri Sendikası (Resto-İş-Sen) üyeleri, bir restoran zincirinde sendikalı oldukları ve basın yoluyla seslerini duyurmak istedikleri gerekçesiyle işten çıkarıldığı öne sürülen arkadaşları için bir araya gelerek basın açıklaması gerçekleştirdi.

'PSİKOLOJİK ŞİDDETE MARUZ KALIYORUZ'

İlkadım ilçesi Süleymaniye Geçidin'de toplanan motokuryeler adına basın açıklamasını yapan Serhat Güler, "TAB Gıda için çalışan motosikletli kuryeler mobbinge ve kendilerine dayatılan esnaf kurye modeline geçmeyi kabul etmeyenlere çeşitli yıldırma politikaları uygulamaktadır. Restoranlarda bulunan yöneticiler aracılığıyla asılsız gerekçeler ve mesnetsiz bahanelerle ya iş bırakmalarına sebebiyet verecek psikolojik şiddete maruz bırakılmakta ya da katı politikalar uygulanıp, çeşitli iş kanunu maddeleri ile süslenmek suretiyle tutanak ve savunmalar düzenleyip çalışanların tazminatsız bir şekilde işten atılmaları için acımasız yollara başvurmaktadır. Son olarak Samsun'da 10 kurye arkadaşımız basın yoluyla seslerinin duyulmasını istedikleri ve sendikalı oldukları gerekçesiyle işlerine son verilmiştir" diye konuştu.

'HUKUKİ SÜREÇ BAŞLATILDI'

Sendika üyesi Ceyhun Yeşilyurt ise, "İşten çıkarılan arkadaşlarımız için hukuk mücadelesi başladı. İlgililer hakkında suç duyurusunda bulunacağız" ifadelerini kullandı.

Merve İLHAN

SAMSUN HABER İLE İLGİLİ İÇERİKLERE GÖZ ATIN.