Adalet Bakanı Abdulhamit Gül, NTV canlı yayınında gündeme dair önemli açıklamalar yaptı. MİT'in Balkanlardaki operasyonu ile ilgili  soruyu şu yanıtı verdi:"Türkiye'de FETÖ üyesi olup da mahkeme karşısına çıkamayan belli sayıda firariler var. Bunlar lider kadro olduğu için belli bir kadro dışarıda bunlara yönelik arama yakalama kararları oluyor. Bu 6 kişi de iade talebi olan isimler. Ya bir yerde yakalandığında ya da farklı bir takım hukuki sözleşmeler çerçevesinde iadeleri mümkün. Yargılamayı mahkeme yapacak."

ÇİFTLİK BANK İLE İLGİLİ 6 KİŞİ İÇİN KIRMIZI BÜLTEN ÇIKARILDI 
Çiftlik Bank dün kayyuma devredildi. Canlı hayvanlar var bu konudaki kararlar verildi. 6 kişi hakkında da mahkemeden kırmızı bülten talebi oldu bakanlığımı iletti kararlar çıktı. Bir kişi gözaltına alındı. Kırmızı bülten kararı önemli ülkemize iadesini bekliyoruz.

YENİ DÜZENLEME YAPILACAK MI?

Benzeri hadiseler için her türlü takip yapılıyor. Bu konuda birçok düzenlemeler yapıldı. Bu hususta teknik elektronik bir takım yapılan suç eylemleri var. İhtiyaç olursa düzenleme yapılır.

ÇOCUK İSTİSMARI DÜZENLEMESİ

Taslağa nihayete erdirdik önümüzdeki haftaya Meclis'e sevk edilebilecek halde. Önümüzdeki hafta muhtemelen Meclis'e sevk olacaktır. Mahkeme görüş alarak kimyasal hadım yoluna gidebilecek. Bir sanıkta fayda getirir diğer sanıkta belki daha fazla mağduru tehlike altına alabilir. Dozunu gözden geçirmesini ne kadar faydalı olduğu bunlarla ilgili esnek bir model mahkeme isterse burada tıbbi konu olduğu için sağlık uzmanlarından da görüş alarak izleyerek infaz boyutuyla.