İZMİR'in Konak İlçesi'nde, depreme dayanıksız olduğu için yaklaşık 5 ay önce boşaltılan bir ilkokulun ek binasında, henüz bilinmeyen bir nedenle çıkan yangın itfaiye ekiplerinin çalışmasıyla söndürüldü. Yangının çıktığı bölüm küle dönerken, bazı itfaiye araçları dar sokaklar nedeniyle okulun bulunduğu bölgeye gitmekte güçlük çekti. Yangına müdahale eden bir itfaiye eri dumandan etkilendi.
Bugün saat 16.00 sıralarında, Basmane Semti'ndeki Yıldırım Kemal Bey İlkokulu'nun toplantı salonu olarak kullanılan tek katlı ek bölümünde yangın çıktı. Henüz belirlenemeyen bir nedenle başlayan yangını görenler, itfaiye ve polis ekiplerine haber verdi. Polis çevre güvenliğini alırken, dar sokaklardan güçlükle ilerleyen itfaiye ekipleri de alevlere müdahale etti. Çevredekiler yangını cep telefonlarıyla görüntüledi. İtfaiye ekiplerinin çalışmasıyla yangın söndürüldü. Dumandan etkilenen bir itfaiye erine olay yerindeki ambulansta oksijen tedavisi uygulandı. Yangın nedeniyle tek katlı bölüm küle döndü. Yangının kesin çıkış nedeninin bilirkişi incelemesinin ardından netlik kazanacağı bildirildi. Polis yangınla ilgili soruşturma başlattı.
Depreme dayanıksız olduğu için yaklaşık 5 ay önce boşaltılan okulun tehlike saçtığını belirten vatandaşlardan Ceyda Yılmaz (31), "Evlerimiz okulun hemen dibinde. Burada yaşayanlar, okulun camlarını ve kapılarını kırıyor. Burası tehlike saçıyor. Ya yıkılsın ya da bir önlem alınsın. Evlerimizde rahat oturamıyoruz" dedi.

FOTOĞRAFLI