Sağlık Sen Şube Başkanı Hasan Hüseyin Köksal, PKK’lı teröristlerin Dr. Abdullah Biroğul’u uzun namlulu silahla öldürülmesine tepki gösterdi.
Köksal, Diyarbakır’ın Kulp ile Lice ilçeleri arasında yol kesen PKK’lı teröristlerin, aracıyla kaçmaya çalışan Doktor Abdullah Biroğul’u uzun namlulu silahla öldürdüğünü belirterek, bölgeye gitmek isteyen 112 ekiplerin, PKK’lı teröristlerin engellemeleri nedeniyle olay yerine ulaşamadığını söyledi. Geçtiğimiz haftalarda sağlık memuru ve eczacı arkadaşların katledilmesinin ardından yapılan bu hain saldırıyı şiddet ve nefretle kınadıklarını belirten Sağlık Sen Şube Başkanı Hasan Hüseyin Köksal, “Eli kanlı terör örgütü ve destekçileri özgürlük, demokrasi, hak ve özgürlükler gibi söylemleriyle, kirli emel ve eylemlerini gölgelemeye, bu temiz değerleri de kirletmeye çalışmaktadır" dedi.
Bu ülkenin birlik ve beraberliğini, huzurunu bozmaya kimsenin gücünün yetmeyeceğini belirten Köksal şunları söyledi:
“Çanakkale’de yazılan destanın ruhu, geleceğimizi aydınlatacak, sizin planlarınızı bozacaktır. Milletimiz oynanan oyunun farkındadır ve bu çirkin oyunlarla kandırılamayacak basirete sahiptir. Amacı sadece bölge halkına sağlık hizmeti sunmak olan sağlık çalışanlarımıza yönelik gerçekleştirilen bu saldırı ve engellemeler terörün çirkin yüzünü bizlere bir kez daha göstermiştir. Bu duygu ve düşüncelerle her türlü terör eylemini, destekçilerini ve işbirlikçilerini lanetliyor, terörle mücadelede şehadet mertebesine ulaşan evlatlarımıza Allah’tan rahmet, yaralılarımıza da acil şifalar diliyoruz.”