Kırşehir’de Cacabey Meydanı’nda toplanan Büyük Birlik Parti Teşkilatı ve Ülkücü guruplar, slogan atarak şehitlere ve bayrağa sahip çıkılmasını istedi.
Yaklaşık 10 kişilik gurup slogan atmaya başlayınca çevrede bulunan vatandaşlarda yapılan eyleme destek verdi.
Cacabey Meydanı’nda toplanan Büyük Birlik Partisi (BBP) Kırşehir İl ve Merkez İlçe Teşkilatı ile birlikte Alperen Ocaklı gençler, Hakkari’nin Yüksekova ilçesi Dağlıca kırsalında meydana gelen saldırıyı bayrak açıp slogan atarak kınadı. Cacabey Meydanında slogan atarak bayrağa sahip çıkılmasını isteyen partililere bazı ülkücü guruplar ve çevrede bulunan vatandaşlarda destek verdi.
Cacabey Meydanında toplanan BBP ve Ülkücü Guruplar adına açıklamada bulunan BBP İl Başkanı Tarık Aykanat, milletin milli refleksinin ülkücü guruplar ve alperenler olduğunu söyledi. Aykanat açıklamasında, “Devletin ve milletin ne zaman başı sıkışsa ülkücüleri ve alperenleri harekete geçiriyorlar nerede bu ülkücüler diye bizler her türlü fedakarlığı göstererek canımızı feda etmeye hazırız.” dedi.
Cacabey Meydanında toplanan guruplar adına açıklamada bulunan Aykanat, “Bizim devlet erkanımıza haince kurşun sıkıyorlar. Karşımızda Kürt Milleti değil, haçlı ordusu ve Ermeniler vardır. Ülkücü gençlik ve Alperenler olarak bu oyunlara gelmeyeceğiz.” diyerek Hakkari’nin Yüksekova ilçesi Dağlıca kırsalında şehadete kavuşan askerler için Fatiha okudu.
Basın açıklaması sonrasında ise yaşadıklarından ve şehit haberlerinden etkilenen esnaf, yaşanan süreci anlattı ve çevrede bulunanlar tarafından alkışlandı. Gurup geniş güvenlik önlemleri altında kontrollü şekilde dağıtıldı.