75 fotoğrafçının, bir yıl boyunca kentin binbir yüzünü fotoğraflayarak oluşturdukları sergi, tarihi ve mistik atmosferiyle 1400 yıllık bir maziye sahip Nakilbent Su Sarnıcı’nda 10 Ocak Cumartesi günü sanatseverlerle buluşuyor.
Projenin yaratıcısı Fotoğrafçı Niko Guido’nun aynı zamanda danışmanlığını üstlendiği “BENİSTANBUL”, yaşam boyu süren bir fotoğraf projesi olarak tasarlandı. Projenin en önemli amacı,İstanbul’un gelişen ama aynı zamanda hızla değişen yüzünü fotoğraflarla belgeleyerek kayıt altına almak ve gelecek kuşaklara miras olarak aktarılacak büyük bir arşiv oluşturmaktı.
Yaklaşık bir yıl önce “Fotoğraf Gezginleri” adlı grupta bir araya gelen katılımcıların her biri, en çok beğenilen 1 fotoğrafıyla sergide yer alıyor. Serginin ardından yayınlanacak olan kitap ile de tüm çalışmaların gelecek kuşaklara aktarılması hedefleniyor.
Her yıl tekrarlanacak olan “BENİSTANBUL” Fotoğraf Projesi ile kentin tarihi, gelenekçi ve eskimeyen yüzünün yanında, gecesiyle gündüzüyle gülümseyen yüzü, bazen de kaotik havası bu fotoğraflarda yaşam buluyor. İstanbul’un dört bir yanında yaşamlarını süren İstanbullular da fotoğraf karelerine yansıyor.