Kayseri Ticaret Odası’nın düzenlediği Dış Ticaret İstihbarat ve Pazar Araştırması Eğitimi gerçekleştirildi. 1 gün olarak gerçekleştirilen eğitimde KTO üyesi firmaların temsilcilerine, 6 saatlik programda bilgi verildi. Eğitim programı sonunda katılımcılara sertifikaları da takdim edildi.

Sertifika törenine katılan ve burada bir konuşma yapan KTO Başkan Yardımcısı Celal Hasnalçacı, Oda üyelerinin dış ticaret işlemlerini daha hızlı, etkin ve başarılı şekilde gerçekleştirmelerini sağlamaya yönelik, ihtiyaç duydukları dış ticaret elemanlarının yetişmesi amacıyla bu eğitim programını düzenlediklerini belirtti.

Gerçekleştirdikleri eğitim programında Değerli Uzman Mithat Altuntaş tarafından katılımcılara bilgi aktarıldığını ifade eden Hasnalçacı, “Ülkelerin gelişim göstermesinde, üretimin fazlalığı kadar ihracat yapabilme kapasitesi de önemli yer tutmaktadır. 20-30 yıl öncesine göre, günümüzde üretimin kolaylaştığı ancak rekabetten dolayı ise ihracatın ve pazarlamanın zor hale geldiği bir gerçektir. Bu süreçte hem ekonomimizin güçlendirilmesi adına gayret ediyor, hem de ihracatımızı artırmaya çalışıyoruz. Bu, elbette kolay bir hadise değil. Hükumetimizin bu süreçteki gayretleri ve çalışmalarına iş dünyası olarak katkı sunmamız gerekmektedir. İş dünyası olarak biz de Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği çatısı altında elimizden gelen tüm gayreti gösteriyoruz” dedi.

Hasnalçacı konuşmasını şöyle sürdürdü:

“Üyelerimize destek olma konusunda faaliyetlerimizi sürdürüyoruz. Örneğin ihracatçılarımızın Eximbank’tan nasıl faydalanabileceği hususunda bilgilendirme yaptık. Ekonomi Bakanlığının verdiği teşvik ve desteklerle ilgili de bilgilendirme toplantıları yaptık ve 10 Nisan’da bu konuda yeniden bilgilendirme toplantısı yapacağız. Ayrıca bizlerde Oda olarak eğitimlere önem vermekle birlikte sırf 2018 senesi itibariyle Şubat ayında 30 üyemize üç tam günlük Dış Ticaret eğitimi düzenledik ve bugün de burada siz değerli 40’ı aşkın üyemize Dış Ticaret İstihbarat ve Pazar Araştırması Eğitimini sonuçlandırmış bulunmaktayız.”

Hasnalçacı konuşmasının sonunda Dış Ticaret Eğitim programını başarı ile bitiren kursiyerleri kutladı ve Kayseri’nin ihracatının artışına önemli katkılar sağlamalarını diledi.

Başkan Yardımcısı Hasnalçacı’nın konuşmasının ardından kurs programını tamamlayan katılımcılara sertifikaları takdim edildi.