Dünya yetimleri, Sultangazi Belediyesi’nin düzenlediği “Sultangazi Uluslararası Yetim Şenliği” etkinliğinde buluştu. Türkiye’nin ve dünyanın farklı bölgelerinden gelen 500 yetim, 500 ıhlamur ağacı dikti.
Sultangazi Belediyesi, 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı dolayısıyla, Türkiye’nin farklı bölgelerinden ve Arnavutluk, Bosna Hersek, Filistin, Makedonya gibi 10’dan fazla ülkeden gelen 500 yetimi misafir etti. Sultangazi Uluslararası Yetim Şenliği kapsamında Sultangazi Şehir Orman’ında oluşturulan Uluslararası Yetim Ormanı’na gelen çocuklar, ıhlamur fidanları dikti. Fidan dikiminin ardından çocuklar, barış ve birliktelik temasıyla tuvallere resimler çizdi.
Sultangazi Kaymakamı Ali Uslanmaz, “23 Nisan çocuk, aynı zamanda kardeşlik bayramı. Yurtdışından gelen kardeşlerimiz, kardeşliklerini ağaç dikerek ebedi hala getirecekler” ifadelerini kullandı.
500 YETİM SULTANGAZİ’DE BULUŞTU
Sultangazi Uluslararası Yetim Şenliği organizasyonunda konuşan Sultangazi Belediye Başkanı Cahit Altunay çok farklı, çok anlamlı bir gün yaşadıklarını belirterek, “Dünya yetimlerini Sultangazi’de buluşturuyoruz. 10 civarı ülkeden gelen yetimler ve yine İstanbul dışında; doğu ve güneydoğudan, ilden gelen yetimlerle beraber toplam 500’e yakın çocuk bugün burada buluşuyor. Tabi onlar 4 gün İstanbul’da kalacaklar. Bugün o 4 günden biri de 23 Nisan etkinliklerine katıldık, bayramı kutladık. Şimdi de hatıra ormanında ağaç dikim kampanyasında onlarla beraberiz. Her bir yetim çocuğumuz bugün burada bir ıhlamur ağacı dikecek. Dolayısıyla daha sonra da o ağaçlar yetiştikçe yıllar sonra bizim burada bir hatıra ormanımız vardı deyip dünya yetimleri gelip buraları ziyaret edecekler” diye konuştu.
Etkinliğin çocukları kaynaştırdığını belirten Altunay, “Kardeşlik için dün boğazdan barış güvercinlerini uçurdular ve dünyaya bir mesaj verdiler. Biz acı çekmek istemiyoruz. Gözyaşıyla büyümek istemiyoruz. Biz barış içinde bir dünya arzu ediyoruz mesajını İstanbul’un o güzel mekanlarından, o güzel boğaz manzaralı güzel yerden verdiler ve şimdi her biri kendi dikeceği ağaçların yanı başında duruyor. Ihlamur ağaçları da biraz yetişmiş ağaçlar. İnşallah kısa sürede büyüyüp onlara büyük bir jest olacak. Çok güzel bir hatıra ormanında burada alanımıza eklenmiş olacak. Hayırlı olsun diyorum” dedi.
Başkan Altunay, organizasyondan dolayı İHH yetkililerine de teşekkür etti.
Etkinliğin Filistinli konuğu 14 yaşındaki Mahmud Mekdum, Türkiye’nin Filistin halkının yanında olduğunu hissettiklerini ve fiilen kardeş olduklarını dile getirerek, “Kutlama vardı ilk önce oraya gitmiştik. Sonra buraya geldik ağaç dikmeye çalıştık birkaç tane. Çok güzel, çok memnunuz. Çok teşekkür ediyoruz. Hep söylüyorsunuz Filistin halkının yanındayız diye. Biz fiilen kardeşiz” şeklinde konuştu.