İnegöllü mobilyacıların yeni modellerini görücüye çıkaracağı MODEF 2015 için hazırlıklar devam ediyor.
Belediye Başkanı ve MODEF Fuarcılık Yönetim Kurulu Başkanı Alinur Aktaş, 7-12 Nisan 2015 tarihleri arasında açık kalacak olan fuarda 195 firmanın stant açacağını bildirdi. MODEF Fuar Alanı’nda Mobilyacılar Odası Başkanı Özcan Ayhan ile basın toplantısı düzenleyen Aktaş, yeni bir heyecanın eşiğinde olduklarını belirterek, “Allah nasip ederse 7 Nisan 2015 Salı günü yeni bir MODEF Nisan Fuarı’na başlıyoruz. Bu yıl reklam çalışmalarını iki katına çıkardık. Yarında İstanbul’da televizyon kanallarında İnegöl mobilyasını, MODEF EXPO Nisan 2015’i ve beraberinde İnegöl mobilyasının geldiği süreci anlatmaya çalışacağım” dedi.
2014 Nisan ayındaki fuara 183 firmanın katıldığını bildiren Aktaş, “Bu fuarda yeni yaptığımız portatif alan uygulamasıyla 195 firmamız iştirak edecek. Bu yıl yine bayanlara yönelik fazla okunan farklı dergilerde, erkeklere yönelik ise ekonomi dergilerinde fuarımızla alakalı reklam ve tanıtım çalışmaları yaptık. Beklediğimiz müşteriyi bulamadığımız şehirler var. Özellikle onlara yoğunlaştık. Önceki senelerin analizini yaptığımızda, beklediğimiz potansiyeli bulamadığımız Adıyaman, Batman, İzmir, Gaziantep, Kahramanmaraş, Konya, Diyarbakır, Şanlıurfa, Samsun illerinin en güçlü yerel gazete ve televizyonlarıyla fuarımızın tanıtımını yaptık. Biri hariç tamamı Büyükşehir Belediyesi. 750 bin nüfusu ve potansiyeli olan yerler ve buralardan beklediğimiz potansiyeli karşıladığımız için buralarda ekstra çalışmalara ağırlık verdik. Nisan fuarları da aynı EXPO fuarları gibi yurtdışından müşterilerin geldiği, yurtdışından alıcıların incelediği bir fuar olacak. Temennimiz dolu dolu bir fuar olması ve bir önceki Nisan fuarına göre daha iyi olması. Gerçekten hem daha fazla masraf yaptık, hem daha ince eledik sık dokuduk. İnşallah bu güzelliği hep birlikte yaşarız diyorum. İnegöl’ümüze, mobilya sektörüne, ülke ekonomimize şimdiden hayırlı uğurlu olsun inşallah” diye konuştu.
Yeni fuar alanıyla alakalı gelişmelerden de bahseden Aktaş, “75-80 dönümlük bir yerimiz var. Bu yerle alakalı kararlıyız. Farklı sistemlerle yerler çıktı ama genel kanaat şu; burası şehir içerisinde, biraz daha şehir içerisinden kurtarıp daha vizyonel, otopark ve sosyal tesisleriyle daha büyük bir fuar alanı olsun beklentisi var. İnegöl’de mobilya fuarının bir özelliği var. Ankara’da, İstanbul’da bir özelliği yok. İnegöl’e fuara gelen İnegöl’deki mağazaları ve üreticileri de gezmeye geliyor. Fuar alanında görüşme yapan firma yetkililerimiz üretim tesislerini gezdirmeye, değişik ürünleri de göstermeye götürüyorlar. Muhtemel fuar alanımız Bursa-Ankara Karayolu üzerinde olacak” diye konuştu.