BURSA (İHA) – Bursaspor, Spor Toto Süper Lig'in ikinci yarısında deplasmanlarda oynadığı maçları kazanamadı.

Bursaspor, dün Spor Toto Süper Lig’in 31. haftasında deplasmanda Gençlerbirliği ile karşılaştı. Yeşil-beyazlı takım, Avrupa kupaları yolunda önemli bir maçta sahadan yenik ayrıldı. Bu mağlubiyetle Bursaspor 41 puanda kalırken, Gençlerbirliği ise puanını 44’e yükseltti.

SON 9 DEPLASMANDA GALİBİYETİ YOK

Spor Toto Süper Lig'de ölüm kalım maçına çıkacak olan Bursaspor, son 9 dış saha maçından üç puanla ayrılamadı. En son 29 Kasım 2013'te Elazığspor deplasmanında galibiyet sevinci yaşayan yeşil-beyazlı takım, sonrasında çıktığı 8 maçta 6 mağlubiyet, 3 de beraberlik aldı. Timsah bu maçlarda rakip fileleri 4 kez sarsarken, kalesinde 18 gol gördü.

İKİNCİ YARI DEPLASMANLARDA TEPETAKLAK

Ligin ilk yarısında deplasmanlarda sergilediği futbolla en başarılı takımlarından biri olan Bursaspor, ikinci yarı ise tam bir kabus yaşıyor. İkinci yarıda deplasmanda çıktığı 7 müsabakada sadece 1 beraberlik alan yeşil-beyazlı takım, 6 maçı ise kaybetti. Bursaspor ligin ilk yarısında deplasmanda oynadığı 9 müsabakada 4 galibiyet, 2 beraberlik ve 3 mağlubiyetle 14 puan toplayıp 4. sırada yer almıştı.

BURSASPOR 7 YIL SONRA GENÇLERBİRLİĞİ DEPLASMANINDA KAYBETTİ

Bursaspor, Gençlerbirliği’ne 11 Şubat 2007’den sonra ilk defa deplasmanda mağlup oldu. Yeşil-Beyazlı takım o tarihten sonra Ankara’da oynanan 6 maçta 2 galibiyet, 4 beraberlik almıştı. Bursaspor ayrıca Başkent takımına 6 Kasım 2009’dan sonra ilk defa mağlup oldu. O karşılaşma Bursa’da oynanmış ve Timsah mücadeleden 2-1’lik skorla yenilmişti.

OZAN İPEK FORMASINA KAVUŞTU

Öte yandan Bursaspor’un yetenekli sol kanat oyuncusu Ozan İpek, uzun sakatlık döneminden sonra formasına kavuştu. Bursaspor formasını, en son geçen sezon 7 Ekim 2012’de Sivasspor maçında giyen başarılı futbolcu, daha sonra takımdan gönderilmişti. Sezon başında tekrar takıma dönen tecrübeli futbolcu, uzun sakatlık döneminin ardından dün Gençlerbirliği maçında forma şansı buldu. İpek’in daha hazır olmadığı gözlendi.