Altınordu Gıda, Tarım ve Hayvancılık İlçe Müdürlüğü çalışanları ’Kan Acil Değil Sürekli İhtiyaçtır’ sloganı çerçevesinde toplu halde kan bağışında bulundu.
Altınordu İlçe Gıda, Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü’nün kurduğu Sosyal Komite aracılığı ile ’Kan Acil Değil Sürekli İhtiyaçtır’ sloganı ile hareket eden Kızılay’a kan bağış kampanyası düzenledi. İl Gıda, Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü toplantı salonunda düzenlen etkinliğe Ordu İl Gıda, Tarım ve Hayvancılık İl Müdür Vekili Kemal Yılmaz, Altınordu İlçe Müdürü Gürsel Günay ve Altınordu İlçe Müdürlüğü çalışanları katıldı. İlk olarak seminerle başlanan etkinlikte il ve ilçe müdürlerinin konuşmasının ardından Kızılay Kan Bağış Merkezi uzmanları tarafından sunum gerçekleştirildi. Düzenlenen seminerin ardından toplu halde kan bağış organizasyonuna geçildi.
YILMAZ: "KENDİM HASTALIĞIM DOLAYISIYLA 16 ÜNİTE KAN ALDIM"
Seminerde konuşan Ordu İl Gıda, Tarım ve Hayvancılık Müdürü Vekili Kemal Yılmaz, kan bağışının gerçekten çok önemli bir olgu olduğunu söyledi. Geçmiş yıllarda kendisinin de önemli oranda kana ihtiyaç duyduğunu ifade eden Yılmaz, "Çok önemli bir konuda organizasyon düzenlendi ve emeği geçenlere teşekkür ediyorum. Kan bağışı gerçekten önemli bir olgu. Ben de bunun bir tanığı olarak oldukça önem verilmesi gereken bir konu olduğunu düşünüyorum. 2007 yılında kana ihtiyacım oldu ve 16 ünite kan aldım. Bu yüzden bende bir kan bağışçısıyım ve sürekli olarak duyduğum anonslarda şartlarım el verirse koşa koşa kan vermeye gidiyorum. Benim sizden istediğim şartlarınız uygun olduğu sürece kan vermenizdir" dedi.
Altınordu İlçe Gıda, Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü’nün kurmuş olduğu Sosyal Komite’nin önemli işlere imza attığını belirten İlçe Müdürü Gürsel Günay, "Müdürlüğümüzün kurduğu sosyal komitenin düzenlediği etkinlik gerçekten çok verimli olacaktır. Kan bağışı oldukça önemlidir, herkesin ihtiyacı olabilir ve olduğu zamanda kesinlikle bulunması gereken bir ilaçtır. Ben katılımından dolayı Kızılay Kan Merkezine sonsuz teşekkürlerimi iletiyorum" diye konuştu.
YEŞİLIRMAK: "46 KEZ VERDİM BUGÜNDE VERİRİM"
Ordu’da en fazla kan bağışında bulunanlar arasında yer alan Altınordu İlçe Gıda, Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü personeli Turgut Yeşilırmak’a Kızılay Kan Bağış Merkezi tarafından plaket verildi. Daha önce 46 kez kan bağışında bulunduğu aktaran Yeşilırmak, "Kan bağışına oldukça önem veriyorum. Benim kanım uyan ve kan bulunamadığı için ölen bir anne bir çocuk bir asker ölürse ben vicdani sorumluluk duyarım. O yüzden bu günde kan değerlerim el verirse tekrardan kan vereceğim. Kaynağı sizden başka bir şey olmayan kan bağışına lütfen özen gösterin" şeklinde konuştu.