Seyfi GÜL/FOÇA (İzmir), () - İZMİR'in Foça İlçesi'nde, av yasağının kalkacağı 1 Eylül'de öncesinde, Kaymakamlık ve İlçe Gıda, Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü tarafından balıkçılar bilgilendirilip, bilinçlendirilerek, son uyarılarda bulunuldu.
Balıkçıların, şikayet ve isteklerinin de dinlendiği toplantıda yasal düzenlemeler, kaçak avcılık, yasak bölge ve türler konularında güncel bilgiler aktarılırken uyulması zorunlu konularda hatırlatıldı. Foça Kaymakamlığı Kybele Toplantı Salonu'ndaki toplantıya Kaymakam Niyazi Ulugölge, Foça İlçe Jandarma Komutanı Binbaşı Okan Kibar, Foça İlçe Emniyet Müdürlüğü'nü temsilen Emniyet Amiri Gülcan Coşkun, Foça Belediyesi'ni temsilen Zabıta Amiri Şakir Özçelik, Foça İlçe Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürü Memduh Bülbül, İzmir Gıda Tarım ve Hayvancılık İl Müdürlüğü Su Ürünleri Mühendisi Hakan Keman, Foça İlçe Su Ürünleri kontrol ekibi üyeleri, Foça Balık Hal'i esnaf temsilcileri ve balıkçılar katıldı.
'DENİZİ KORUYACAK OLAN DENİZCİDİR BALIKÇIDIR'
Foça İlçe Gıda Tarım ve Hayvancılık İlçe Müdürü Memduh Bülbül, Su Ürünleri Kanunu ve çıkan Yönetmelikleri hakkında genel bilgiler verip, misina ağları, ağ göz açıklığı, kaçak balık avcılığı, yasak bölgeler, zıpkınla avcılık ve yapılan denetimler konularında balıkçıları bilgilendirdi.
Denizi koruyacak olanların yine denizciler ve balıkçılar olacağını vurgulayan Bülbül, denizdeki hayatın sürmesi ve kendi gelecekleri için kural dışı ve kaçak avlananların kaymakamlık ve İlçe Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü'ne bildirilmesini istedi.
'KURALLAR DENİZLERİN VE BALIKÇININ GELECEĞİ İÇİN'
Foça'nın turizm ve tarımla birlikte tarihi boyunca bir balıkçı kasabası olarak anıldığını hatırlatan Kaymakam Niyazi Ulugölge'de türlerin gelecek nesillere bırakılması ve balık avcılığının sürdürülebilirliği için uyarılarda bulundu. Ulugölge; "1 Eylül itibarıyla gırgırlar, 15 Eylül'de de troller için av sezonu başlayacak. Kanun ve nizamlara azami olarak uyulması, kaçak avcılığın yapılmaması, kaçak av aletlerinin kullanılmaması ve yasak bölgelerde avlanılmaması öncelikle balıkçıların yani sizlerin yararınadır. Bu konularda kurallara uymayanların bildirilmesi, bu kişilerin yasalara uydurulması yine sizlerin yararınadır. Yeni sezonun ve gelecek sezonların bereketli geçmesi dileğimle şimdiden Vira Bismillah" dedi.
Balıkçıların şikayet ve isteklerini dile getirmesi ve karşılıklı görüş alışverişinin ardından toplantı sona erdi.

FOTOĞRAFLI