Saadet Partisi (SP) Van İl Başkanlığı, Ankara’da yaşanan terör saldırısı yaptığı yazılı açıklama ile kınadı.
Saadet Partisi Van İl Başkanlığı, Ankara’da yaşanan terör saldırısı nedeniyle İl Başkanlık Divanını topladı ve toplantının akabinde açıklamada bulundu. SP Van İl Başkanlığı’ndan yapılan yazılı açıklamada, “Malumunuz olduğu üzere 13 Mart 2016 tarihinde Ankara Kızılay meydanında saat 18:45’te terör örgütlerince halkımıza yönelik bir saldırı düzenlenmiş, şu ana kadar 35 vatandaşımız hayatını kaybetmiş, 125 vatandaşımız yaralanmış ve bir kısmının hayati tehlikesi devam etmektedir. Yaşanan bu kahpece hadisede hayatını kaybedenlere Allah’tan rahmet, yaralılara acil şifalar, milletimize başsağlığı diliyoruz. YGS sınavının hemen akabinde sınav stresini atmak, gezip vakit geçirmek için, gençlerin akın ettiği Kızılay’da katliamın yapılması zamanlama olarak da manidardır. Hayatını kaybedenlerin çoğunun genç olması acımızı bir kat daha arttırmıştır. Dolayısıyla bu menfur saldırıyı kelimelerimizin kifayet etmeyeceği en ağır duygu ve dille kınıyor, vicdanımız ve insanlığımız adına nefretlerimizi belirtiyoruz” denildi.
Ülkenin birlik ve beraberliğini hedef alan kökü dışarıda olan karanlık odakların organize ettiği bu terör eylemleri ne bir ilk ne de bir son olacağı ifade edilen açıklamada, “Ucuz hesaplar içinde olan iç ve dış odaklarla işbirliğiyle gerçekleştirilen bu tür saldırıları yapanlar, yaptıranlar, destekleyenler, çanak tutanlar, göz yumanlar insanlıktan nasibini almamış canilerdir. Erdemini insanlığını yitirmiş emperyal-sömürge anlayışıyla hareket eden Küresel Egemenlerin yeni bir dünya kurma arzusu olduğu müddetçe bu tür saldırılar elbette var olacaktır. Tarih bize göstermiştir ki; bu tür olaylarla hiçbir terör örgütü amaçlarına ulaşamamış, sadece insanlığa acı, gözyaşı ve nefret bırakmıştır. Terör örgütleri sadece Siyonizm’in güdümündeki küresel güçlerin emrinde çalışan maşalardan başka da bir şey değildirler. Masum-sivil silahsız ve hiçbir sucu olmayan vatandaşlarımızın katledilmesi; hangi ideoloji, din-iman ve hesapla izah edilebilir. Unutulmamalıdır ki bu menfur saldırılar yapanlara güç değil, bilakis nefret sunmaktadır. Bu tür olaylar, şüphesiz Suriye, Irak ve Ortadoğu’da yaşanan olaylarla ve işgallerle ilintilidir. Basiretli Devlet Yöneticileri sınırlarının ötesinde komşu oldukları devletlerin içişlerini karışarak değil işgalcilerin amaçlarını boşa çıkararak devletlerini yönetirler” ifadelerine yer verildi.
“Devletler duygusallıkla yönetilemezler” denilen açıklamanın sonunda ise, “Kararlılık, azim, birikim ve ferasetle yönetilirler. İşgal ettikleri devletleri bölen sömüren insanlığa gözyaşı ve acıdan başka hiçbir olumlu katkısı olmayan Siyonistlerle işbirliği yaparak onların taşeronu olarak bu millet yönetilemez. Bu yönetim anlayışı bizim devlet yönetim anlayışımıza ve inancımıza aykırıdır. Devletler, güçlü deneyimli, birikimli ve devlet terbiyesi almış kadrolarla yönetilirler. Bizler Saadet Partisi Van İl Başkanlığı olarak her türlü ucuz politik hesap, parti rekabeti ve çekişmelerden uzak, ülkenin bütünlüğü, birlik ve beraberliği adına, halkımızı hedef alan her türlü terör eylemlerine karşı ortak bir duruş sağlanması gerektiğine inanıyor, Başkentimizde gerçekleşen bu katliamı bir kez daha nefretle kınıyor ve lanetliyoruz. Milli Görüş camiası olarak bu olayların, hakça paylaşan, gücün değil haklının egemen olduğu, Hakkın hukukuna dayalı adil bir düzenin kurulmasıyla önleneceğine inanıyoruz. Açık yüreklilikle belirtmek isteriz ki; terör yoluyla Türkiye’ye verilmek istenen mesajı yırtıp atma konusunda tüm desteğimizle hükümetin yanındayız. Terörün arkasındaki üst aklı, finansal desteği ve küresel güçleri cesurca deşifre edecek bir duruşu ortaya koydukları takdirde, Saadet Partisi olarak bizim de üzerimize düşeni yapacağımızdan kimsenin şüphesi olmamalıdır. Fakat hükümet öncelikle şunu çok iyi bilmeli ki; terörün merkezi Irak, Suriye ve bu coğrafyadaki diğer yerler değil, terörün merkezi; Washington, Londra, Telaviv’dir. Bu duygu ve düşüncelerle ölenlere bir kez daha Allah’tan rahmet, yaralılara acil şifalar diliyor, Aziz milletimize taziyelerimizi ve en derin üzüntülerimizi sunuyoruz” ifadelerine yer verildi.