İşçi Partisi (İP) ve Atatürkçü Düşünce Derneği üyeleri, İP Genel Başkanı Doğu Perinçek’in “Ermeni soykırımı emperyalist bir yalandır” sözleri üzerine davalık olduğu İsviçre’yi İsviçre Büyükelçiliği önünde protesto etti.
İP ve Atatürkçü Düşünce Derneği üyeleri, İsviçre-Perinçek davasını protesto etmek için Kuğulu Park’ta toplandı. Ellerinde bayraklar ve pankartlar taşıyan eylemciler, “Soykırım yapmadık, vatan savunduk”, “Soykırım planı, Ermeni yalanı” şeklinde sloganlar attı. Buradan İsviçre Büyükelçiliği’ne yürümek isteyen gruba polis izin vermedi. Kuğulu Park’ta yapılan açıklamanın ardından grup içerisinden seçilen yaklaşık 10 kişi polis eşliğinde İsviçre Büyükelçiliği önüne yürüdü. Burada grup adına basın açıklaması yapan Erdoğan Karakuş, 1915’te savaş koşullarında yaşananların “soykırım” olarak kabul edilemeyeceğini belirterek, “Tarihi gerçekleri, uluslararası yasaları ve Türk milletinin karakterini dikkate alarak soykırım iddialarını reddediyor, İsviçre ve soykırım iddialarını tanıyan diğer ülkeleri, ülkeler ve halklar arasına düşmanlık tohumları ekmemeye, kendi halklarını yalanlarla kandırmamaya ve insan haklarını çiğnememeye davet ediyoruz” dedi.
Grup basın açıklamasının ardından olaysız şekilde dağıldı.
AİHM Büyük Daire, İP Genel Başkanı Doğu Perinçek’in “Ermeni soykırımı emperyalist bir yalandır” sözleri üzerine davalık olduğu İsviçre’nin temyiz başvurusunu bugün Strazburg’da görüşüyor.