ÇAYKUR Rizepor'un Galatasaray karşısında elde ettiği galibiyetin mimarlarından olan forvet oyuncusu Kamerunlu Leonard Kweuke, büyük takımlardan gelecek teklifleri görüşebileceği söyledi.
Süper Ligin 18 golle Beşiktaş ve Galatasaray’ın ardından en fazla gol atan 3'üncü takım olan Çaykur Rizespor'da Kweuke, 7 golle yeşil mavili takımın en skorer oyuncusu oldu.
Çek Cumhuriyeti'nin Sparta Prag takımında 35 maçta 13 gol attıktan sonra Çaykur Rizespor’a transfer olan Kweuke, 3'üncü sezonda yeşil mavili forma altında 31 gole ulaştı. 
Kweuke, bu sezon attığı 7 golün 4’ünü deplasmanda, 3'ünü ise sahasında oynanan maçlarda kaydetti. Kweuke’nin 7 golünden 3'ü penaltılardan geldi.
TEKLİF GELİRSE İZİN İSTERİM
Kweuke, transfer tekliflerini değerlendirebileceği mesajını verdi. Tecrübeli forvet oyuncusu, devre arasında büyük kulüplerden gelecek transfer teklifleri olyursa 1 yıl daha sözleşmesi bulunduğu Çaykur Rizespor yönetim ve teknik heyetiyle görüşerek izin isteyebileceğini ifade etti. Kweuke, önemli yıldız oyuncuları barındıran Galatasaray'da oynamayı da çok istediğini belirtti.  
GOL KRALI OLMAK İSTİYOR
Ligde gol krallığı yarışında Antalyasporlu Samuel Eto ve Beşiktaşlı Mario Gomez ile yarıştığını ifade eden Kweuke, sezon sonunda gol kralı olmak istediğini vurgularken şunları söyledi:
"Gol kralı olmak her forvetin hayalidir. Bunu gerçekleştirmek için çok çalışmam gerekiyor. Çalıştıkça maç esnasında bazı şeyler daha kolay oluyor. Gol atmamın sebebi, çok çalışmamızdan kaynaklanıyor. Takım içerisindeki uyum da çok iyi."
BAŞKAN AÇIKLADI: "2 YABANCI ALACAĞIZ"
Çaykur Rizespor Başkanı Metin Kalkavan, teknik heyetin devre arası takıma takviye konusunda talepleri olduğunu söyledi, "Hocamızın isteği doğrultusunda elimizden geleni yapacağız. Devre arasında 2 tane çok kaliteli yabancı oyuncu alacağız. Bunun içinde çalışmalarımız sürüyor" diye konuştu.
TAKIMA 4 GÜN İZİN
Galatasaray maçından sonra 4 günlük izine çıkan yeşil mavili futbolcular, perşembe günü Rize'de toplanacak. Milli maç arası nedeniyle eksiklerini gidermek isteyen Çaykur Rizespor, 15 Kasım Pazar günü Gürcistan'ın Dinamo Tiflis takımıyla Rize'de hazırlık maçı oynayacak.

FOTOĞRAF