DİYARBAKIR’ın merkez ilçesi Bağlar’da, Aydın Arslan ve Medine bulvarları ile Emek Caddesi’nin kesiştiği yerde bulunan Emniyet Müdürlüğü’nün Çevik Kuvvet Şube Müdürlüğü’ne terör örgütü PKK tarafından bomba yüklü minibüsle saldırı düzenlendi. PKK’lı teröristin kullandığı minibüs, görgü tanıklarının ifadesine göre, Çevik Kuvvet Şube Müdürlüğü yolundayken bir taksiye çarptı. Minibüs durmayıp kaçınca taksici de peşine düştü. Taksici, tonlarca bomba yüklü minibüsün yolunu kesti.



KAPIYI AÇINCA BOMBAYI GÖRDÜ 
Taksici burada aracından inerek minibüse gitti ve kapısını açtı. Taksici bomba düzeneğini görünce “Kaçın!... Bomba var” diye bağırarak kaçtı. Bu sırada Çevik Kuvvet çevresindeki polisler de mevzi aldı, bazı vatandaşlar da kaçtı. Terörist bunun üzerine minibüsteki bombayı patlattı. Hain saldırıya öğrenciler okula giderken, vatandaşlar da otobüs beklerken veya işine giderken yakalandı. 



VATANDAŞLAR ENKAZ ALTINDA
Şehir merkezinin her yerinden duyulan patlama sonrası ortalık savaş alanına döndü. Patlamada yüzlerce ev ve işyeri büyük hasar gördü. Şiddetli patlamayla 6 bina ağır hasar görürken, çok sayıda evin duvarının yıkılması sonucu bazı vatandaşlar enkaz altında kaldı. Olay yerinde patlamanın etkisiyle açılan çukur da dikkati çekti. Enkaz altında kalan vatandaşlar, olay yerine sevk edilen UMKE, AFAD ve itfaiye ekipleri tarafından çıkarılarak hastanelere kaldırıldı. Yaralı sayısının fazla olmasından dolayı bazı ambulanslar 4-5 yaralıyı birden taşıdı. Saldırı sonrası çevre illerden de sağlık ekipleri sevk edildi. Hain saldırıda polis memurları İsmail Mavitaş (34), Semih Turgut (29) ve Emniyet’te çalışan Mehmet Hanefi Boğa ile 6 vatandaş şehit oldu. Saldırıda aralarında çocukların da bulunduğu 100’ü aşkın kişi yaralandı. Yaralıların büyük bölümü ilk tedavilerinin ardından taburcu olurken 7 kişinin tedavileri sürüyor. 



BİR BEBEK YARALI 
Yaralı bir bebek, patlamada bir gözünü kaybetmesi, diğer gözünün de hasar görmesi nedeniyle ambulans uçakla Ankara’ya sevk edildi. 



15 GÜN ÖNCE TAŞINMIŞ
Patlamada ölen 2 çocuk annesi Zeynep Sevinçer’in, 15 gün önce mahalleye taşındığı öğrenildi. Gelininin cesedini morgdan alan Abdusselam Sevinçer, “Onları sık sık ‘evin orta odasında yatın, ne olur ne olmaz’ diye uyarırdım” dedi. Patlamanın hedefi olan Çevik Kuvvet Şube Müdürlüğü’nde çeşitli suçlardan gözaltında bulunan şüpheliler ise saldırıdan sonra Silvan yolundaki Polis Okulu’na nakledildi. 

VAHŞETE ÇİFT ÜSTLENME
Diyarbakır Valiliği’nin gündüz saatlerindeki “Bölücü terör örgütü üstlendi” açıklamasından sonra, gece saatlerinde Diyarbakır katliamını terör örgütü DEAŞ’ın da üstlendiği iddia edildi. İngiliz Reuters haber ajansına göre DEAŞ terör örgütü Diyarbakır saldırısını üstlendi. Haber kaynağı ise örgüte yakın Amak haber ajansı. DEAŞ’ın ilk kez Türkiye’deki bir saldırıyı üstlendiği belirtiliyor. DEAŞ lideri Bağdadi de önceki gün militanlarına “Türkiye’yi işgal edin” çağrısı yapmıştı.