Güvenlik uzmanı Mete Yarar, darbenin 15 Temmuz gecesi değil de sabaha karşı yapılacağının planlandığını söyleyerek “Önce Genelkurmay Başkanlığı, Jandarma Genel Komutanlığı, MİT ve Cumhurbaşkanı'nı devre dışı bırakıp sabah saat 05.00'te darbeyi duyuracaklardı. Ancak MİT, gelişmeleri deşifre edince, planları öne çektiler.” dedi.

ERDOĞAN 15 DAKİKA İLE KURTULDU
Güvenlik uzmanı Meta Yarar, CNN Türk’te Didem Arslan Yılmaz’ın konuğu oldu. Yarar, programda darbenin nasıl planlandığını ve darbecilerin yaptığı hataları anlattı. Güvenlik uzamanı Yarar, İzmir'den onlarca askerin 4 helikopterle Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'nın oteline doğru yola çıktığını ve bu esnada telsiz konuşmalarında 'İnlerimize gireceklerdi, inlerine girmeye gidiyoruz' diyalogunu MİT’in yakalayarak acil önlem aldığını kaydetti. Yarar, olayı şöyle anlattı: “'İnlerimize gireceklerdi, inlerine girmeye gidiyoruz' diyorlar telsiz konuşmalarında. İşte bu konuşma yakalanınca MİT, Cumhurbaşkanı koruma müdürüne haber veriyor. Hemen hareket edin diyorlar. Cumhurbaşkanı hareket ettikten yaklaşık 15 dakika sonra askerler geliyor. Cumhurbaşkanı 15 dakika ile kurtuluyor.”

DARBECİLER İKİ BÜYÜK HATA YAPTI
Yarar, “Darbeciler iki şeyi düşünemedi.” diyerek sözlerine şöyle devam etti: “ Komutanların direnmeyeceğini sandılar. Özel Kuvvetler Komutanlığı komuta merkezini ele geçirememeleri. Ayrıca 1. Ordu Komutanı'nın destek vermemesi ve darbeyi ifşa etmesi darbecilerin yaptığı 2 büyük hata oluyor.”