İSTANBUL-

Olimpik atletizm pisti, spor salonları ve sosyal alanları ile Burhan Felek Spor Kompleksi içinde yer alan Ekrem Koçak Atletizm Pisti'nin modernizasyon çalışmaları devam ediyor.

Birçok ünlü atletin yetişmesinde rol oynayan Üsküdar Burhan Felek Spor Kompleksi'ndeki Ekrem Koçak Atletizm Pisti, yakın bir gelecekte tüm spor severlerin yararlanabileceği bir atletizm kompleksi olarak hizmet verecek.

Yıllarca atletizme hizmet verdikten sonra 2013 sonunda yenilenmesi için yıkılan Ekrem Koçak Pisti'nin modernizasyonunun 2015-2016 sezonunda bitirileceğini söyleyen İstanbul Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü İbrahim İlhami Koç, İstanbul'un çok yönlü, çağdaş bir atletizm kompleksine kavuşacağını ifade etti. Koç, "Atletizm pisti tribün inşaatı, iş programı kapsamında belirtildiği şekilde tarihlere uygun olarak devam etmektedir. Ülke sporunun gelişmesinde antrenör-sporcu ve tesis faktörlerini bütünüyle ele alıyoruz. Bu tesislerde kuracağımız sistem ile birlikte, olimpik sporcu ruhu, bilgi, beceri ve başarısına sahip sporcular yetiştirmeyi hedefliyoruz" dedi.

DEV ATLETİZM KOMPLEKSİ

1995 yılında hizmete açılan ve o yıldan bugüne kadar birçok önemli yarışmalara ev sahipliği yapmanın yanı sıra birçok ünlü atletin yetişmesinde rol oynayan Ekrem Koçak Atletizm Pisti'nin üzerine yapılmakta olan tesis, Anadolu yakasının en görkemli atletizm tesisi olacak. Tesiste vatandaşlarımız sportif faaliyetlerin yanı sıra sosyal aktivitelere de katılabilecekler.

Atletizm pistinin yanı sıra tesiste A ve B tribünleri olmak üzere 2 adet tribün yer alacak. 2 adet bireysel spor salonu, 1 adet serbest aktivite salonu, 1 adet kafe, 1 adet sauna, 2 adet ofis, 1 adet VIP Kafe, 2 adet depo, 8 adet soyunma odası, 1 adet masaj salonu, 1 adet kondisyon odasının yer alacağı A Tribünü, 1400 kişi seyirci kapasiteli olacak.

8 kulvarlı kapalı atletizm pisti, 1 adet kondisyon odası, 1 adet demir atölyesi, 1 adet ahşap atölyesi, 1 adet boya atölyesi, 26 araçlık otopark, 2 adet soyunma odasının yer alacağı B Tribünü ise 980 kişi seyirci kapasiteli olacak.

Ayrıca, engellilerimiz de dev komplekste en iyi şartlarda spor yapabilecek ve aktivitelere katılabilecekler. Engelli vatandaşlarımızın yaşam boyu öğrenme ilkesi doğrultusunda erişilebilirlik düzeyi yüksek, başarılı, kendine yetebilen, çevresiyle barışık ve mutlu bireylere dönüşmesi için spor yapabilecekleri gerekli şartlar oluşturuluyor. Dev Atletizm Pistinde, spor yapmak isteyen vatandaşlarımız da tesisten haftanın her günü en iyi şartlarda faydalanabilecek. Vatandaşlarımızın yürüyüş yapmaları, koşmaları ve çeşitli sportif aktiviteleri yerine getirmeleri için de gerekli düzenlemeler yapılıyor. Dev Atletizm Kompleksi, Ulusal ve Uluslararası organizasyonlara ev sahipliği yapabilecek standartlara sahip bir tesis olarak yükselmeye devam ediyor.