Sahte diplomalarla başvuruların yapıldığının tespit edildiğini kaydeden Avcı, "Büyük meblağlarla bu işi organize eden çetenin olduğu izlenimi var. Bazı terör örgütleri ile bağlantılı olma ihtimali de var. Öğretmen alımlarımızı da inceliyoruz. Çok fazla değil, 50-60 öğretmen tespit edildi. Bu çete Şubat atamaları için de bazı öğretmen adaylarına musallat olabilir" diye konuştu.

"ÖĞRETMENLERİMİZ AĞLAYARAK AYRILDI"

Şırnak'ta toplam 7 bin 623 öğretmenin görev yaptığını ve operasyonlar nedeniyle eğitime ara verildiğini kaydeden Avcı, "Sorun çözüldüğünde öğretmenler görevlerinin başına dönecek. Öğretmenlerimizi biz çektik. Yani hiçbir öğretmenimiz korkarak kaçmadı. Öğretmenlerimiz çocuklarımızı bırakmadı. Böyle propaganda yapıyorlar. Pek çok öğretmenimiz biz mecbur ettiğimiz için ağlayarak ayrıldılar" dedi.

"İSTİHBARAT ÜZERİNE KARAR ALINDI"

Teröristlerin öğretmen ve öğrencileri kullanarak eylem yapacağı istihbaratının alınmasının üzerine eğitime ara verme kararının alındığını kaydeden Avcı, sömestrda telafi eğitimi verileceğini, ihtiyaç olması durumunda il içinde taşımalı eğitim verilebileceğini belirtti.
Avcı, özel okullara da çağrıda bulunarak "Bölgede daha çok okul açarak, mümkünse yatılı okul açarak eğitimin niteliğinin yükselmesine katkıda bulunmalarını bekleriz" dedi.

BORÇ ÇEKİP ÖDEYEN VAR...

Çok ciddi paralarla yani 30-40 bin lira alarak bu sahte diplomaların pazarlandığına dair bir duyum da geldi. Borç çekip ödeyen öğretmenler olduğunu arkadaşlarımız söylediler. Dolayısıyla öğretmen adaylarımız, sakın böyle şeylere tevessül etmesinler. Bu konuda çok ciddi bir çalışmamız var. Yazık olur" değerlendirmesini yaptı.

VATAN