Aydın Gazeteciler Cemiyeti (AGC) Başkanı Semra Şener, Aydın’da görev yapan ve ev sahibi olmak isteyen gazetecileri kira öder gibi koşullarla ev sahibi yapmak istediklerini belirterek, “Aydın’ın acilen bir basın sitesine acil ihtiyacı var” dedi.
Aydın Gazeteciler Cemiyeti, Aydınlı gazetecileri ev sahibi yapacak büyük bir proje için kolları sıvadı. “Aydın’da evi olmayan gazeteci kalmayacak” sloganı ile başlatılan çalışmalarla ilgili bilgi veren Aydın Gazeteciler Cemiyeti Başkanı Semra Şener, amaçlarının Aydın’da görev yapan ve ev sahibi olmak isteyen gazetecileri kira öder gibi koşullarla ev sahibi yapmak olduğunu söyledi. Aydın’ın bir basın sitesine acil ihtiyacı var diyen Şener, konuyla ilgili çalışmaları başlattıklarını duyurdu. Aydın’da gazetecileri başını sokacak bir yuvaya kavuşturmakta kararlı olduklarını söyleyen Şener, projenin her türlü detayı ile ayrı ayrı ilgileneceklerini belirtti. Yönetime geldikleri günden bugüne bu projeyi yönetim kurulu dahil olmak üzere AGC’de birlikte yola çıktığı arkadaşlarıyla defalarca konuştuklarını belirten Şener, hafta sonu Tokat’ta yapılacak Türkiye Gazeteciler Federasyonu Basın Vakfı toplantısında proje detayları ile ilgili görüşmeler yapacağını belirtti.
Aydınlı gazetecilerin hep bir arada birlik ve beraberlik içerisinde “Basın Sitesi”projesi ile aynı çatı altında toplayacaklarını ve bunun en büyük hayali olduğunu ifade eden AGC Başkanı Semra Şener, Aydın Gazeteciler Cemiyeti olarak basın mensubu arkadaşlarına kendi evlerinde oturmanın mutluluğunu yaşatmakta kararlı olduklarını belirtti. Bu kadar büyük bir stres altında, günün 24 saati, haftanın 7 günü, yılın 365 günü hiç durmadan çalışan meslektaşlarını ev sahibi yapmakta kararlı olduklarını söyledi.
Konuyla ilgili çalışmalar ve örnek projelerle ilgili detaylar için hafta sonu Tokat’ta yapılacak Türkiye Gazeteciler Federasyonu Basın Vakfı toplantısına katılacak olan Şener şöyle konuştu; “ 22-24 Nisan tarihleri arasında Tokat ilimizde federasyonumuzun basın vakfının genel kuruluna katılacağım. 3 gün sürecek olağan genel kurulumuzda Türkiye’nin dört bir yanından gelecek cemiyet başkanlarımızla görüşeceğim. Federasyonumuzun Genel Başkanı Yılmaz Karaca başta olmak üzere konuyla ilgili fikir ve projelerimi kendileriyle paylaşacağım. Meslektaşlarımla fikir alışverişinde bulunarak projeye son şeklini vermek istiyorum. Daha sonrasında da Aydın’da sayın Valimiz Erol Ayyıldız ve Belediye Başkanlarımız Özlem Çerçioğlu ve Mesut Özakcan ile projemiz hakkında detaylı görüşerek gerekli adımları atmak istiyorum. Aydın’da görev yapan ve meslektaşlarımın kira öder gibi koşullarla bir ev sahibi olmaları beni çok heyecanlandıran bir proje. AGC olarak en yakın zamanda projemizi hayata geçirmek için sabırsızlanıyoruz. Sayın Valimizden, sayın Kaymakamımızdan ve çok değerli belediye başkanlarımızdan her türlü desteği göreceğimize olan inancım tam. Çünkü yaptığımız ziyaretlerde edindiğim intiba; tüm yöneticilerimizin Aydınlı gazeteciler hakkında güzel şeyler yapmak istemeleri. Bize her konuda destek olma sözü verdikleri ziyaretlerimizde samimi olduklarından en ufak bir şüphem asla yok. Projeyi onların da katkıları ile birlikte çok daha verimli ve güzel bir hale getireceğimizden hiç şüphem yok” diye konuştu.