Samsun’un Bafra ilçesinde 22 Şubat 2005 tarihinde kurulan, ilçenin ilk internet haber gazetesi “www.bafrahaber.com” 10. yılını kutladı.
Bafra Öğretmenevi’nde kokteyl şeklinde düzenlenen kutlamalara Bafra Kaymakamı Halis Arslan, Bafra Belediye Başkanı Zihni Şahin, siyasi parti temsilcileri, daire müdürleri, STK Başkanları, Samsun ve Bafra’dan basın mensupları, milletvekili aday adayları, Bafrahaber’in eski ve yeni çalışanları ile gönüllü destekçileri katıldı.
Konuşmasına “Bu akşam Bafra Haber’i Bafra Haber yapan ve ‘Bafra Haber Ailesi’ ismi verdiğim dostları, arkadaşları onurlandıracağız. Onları sizlerle, Bafra ailesi ile yani Bafra’nın sahipleri ile onurlandıracağız” diyerek başlayan www.bafrahaber.com kurucusu ve Genel Yayın Yönetmeni Ali İhsan Başaloğlu, “Sevgili dostlar, ben bugün için tam 10 yıl bekledim. 1, 2, 3 değil tam on yıl. Bazen arkadaşlar ‘neden yıl dönümlerinde kutlama yapmıyorsun’ diye sordular. Onlara ‘10 yıl olmadan oldum demem’ dedim. Hala da oldum demiyorum” ifadelerini kullandı.
Başaloğlu konuşmasında, küçük yaşlarda yaşadığı gazetecilik maceralarını, bir esnaf iken gazetecilik mesleğine geçiş hikayesini, Bafrahaber’in kuruluş günlerini ve 10 yıllık meslek hayatındaki ilkleri ve ilginç anları anlattı.
10. yıl pastası kesimi ve hatıra fotoğrafının ardından konuşan Bafra Belediye Başkanı Zihni Şahin, “Bafrahaber’in nasıl başladığını ve bu noktaya gelişini biz Bafra’da yaşadığımız için zaten biliyoruz. Şunu çok samimi olarak ifade etmek istiyorum: Bafrahaber bizimle ilgili çok şeyler yazdı. Zaman zaman karşılıklı olarak çok gerildik. Ben gazetecileri şöyle değerlendiriyorum: ‘Bir gerçek gazeteciler, bir gazetecilikten geçinenler, bir de gazeteci geçinenler, alakası olmayan var. Burada bir hakkı teslim etmek gerekirse, gerçekten Bafrahaber her şeye rağmen gerçek anlamda gazetecilik görevini yapmaya gayret eden arkadaşlardan oluşuyor. Ben kendilerini tebrik ediyorum. İnşallah 10 yıl sonraki kutlamalarda bir arada oluruz” dedi.
Bafra Kaymakamı Halis Arslan ise, “Bafra Haber, gerek yurt dışından gerek ülkemizin Trakya’sından, Ege’sinden Akdeniz’e kadar takip ediliyor. Buna katkı koyan perde önündeki ve arkasındakileri tebrik ediyor, Bafra Haber’in 10.yılını kutluyorum” diye konuştu.
10 yıllık süre içerisinde Bafrahaber’de çalışanlara, gönüllü olarak yazarlık, muhabirlik yapanlara, dışarıdan değişik şekillerde destek verenlere plaket takdim edildi. Etkinlik toplu halde fotoğraf çekimi ile son buldu.