Eğitime 2014-2015 akademik yılında başlayan SANKO Üniversitesinde mezuniyet sevinci yaşanıyor.

Tıp Fakültesi ve Sağlık Bilimleri Fakültesinde lisans eğitimine devam eden SANKO Üniversitesinin ilk mezunu, Sağlık Bilimleri Enstitüsü Hemşirelik Yüksek Lisans Programı öğrencisi Hatice Güzel oldu.

Özel Sani Konukoğlu Hastanesinde yaklaşık 6 yıldır Organ Nakil Koordinatörlüğü ve Danışman Hemşirelik görevini de yürüten Hatice Güzel, İç Hastalıkları Hemşireliği Yüksek Lisans Programı’nı, SANKO Üniversitesi Sağlık Bilimleri Fakültesi Hemşirelik Bölümü İç Hastalıkları Hemşireliği Anabilim Dalı Başkanı Yrd. Doç. Dr. Medet Korkmaz’ın danışmanlığında yürüttüğü, “Böbrek Transplantasyonu Yapılan Hastaların İmmünsüpresif İlaç Kullanımına Uyumu ve Yaşam Kalitesinin Belirlenmesi” konulu tezini başarı ile savunarak tamamladı.

İlk tez jürisinde SANKO Üniversitesi Sağlık Bilimleri Fakültesi Dekan Yardımcısı, aynı zamanda Hemşirelik Bölümü ve Cerrahi Hemşireliği Anabilim Dalı Başkanı Doç. Dr. Arzu Tuna, Gaziantep Üniversitesi Sağlık Bilimleri Fakültesi Hemşirelik Bölümü İç Hastalıkları Hemşireliği Anabilim Dalı Öğretim Üyesi Doç. Dr. Özlem Ovayolu ve tez danışmanı Yrd. Doç. Dr. Medet Korkmaz görev aldı.

SANKO Üniversitesi Sağlık Bilimleri Enstitüsü Müdürü Prof. Dr. Ayşen Bayram ile Özel Sani Konukoğlu Hastanesi Organ Nakli Merkezi Eski Bölüm Başkanı Prof. Dr. M. Fatih Yüzbaşıoğlu da tez savunması sırasında jüriye eşlik etti.

Özel Sani Konukoğlu Hastanesinde 2011 - 2016 yılları arasında böbrek nakli olan 206 hasta ile gerçekleştirilen tez, örneklem büyüklüğü bakımından jüriden övgü aldı.

Yrd. Doç. Dr. Medet Korkmaz, törende SANKO Üniversitesi olarak ilk mezunu yüksek lisans programından vermenin kendileri için büyük bir gurur kaynağı olduğunu ifade ederek, “Sağlık Bilimleri Enstitümüzde 36’sı Hemşirelik Anabilim Dallarında olmak üzere 38 öğrenci bulunuyor. Tez savunması heyecanı yaşayan dört öğrencimizin daha önümüzdeki günlerde mezun olması bekleniyor” dedi.

SANKO Üniversitesi

2013 yılında kurulan SANKO Üniversitesinde Tıp Fakültesi ve Sağlık Bilimleri Fakültesinin Hemşirelik, Beslenme ve Diyetetik ile Fizyoterapi ve Rehabilitasyon Bölümlerinde lisans düzeyinde, Moleküler Tıp, Hemşirelik ve Biyolojik ve Biyomedikal Bilimler alanlarında yüksek lisans eğitimi veriliyor.