Başkent'te Cebeci semtindeki Ankara Üniversitesi Siyasal Bilgiler Fakültesi kampüsü karşıt görüşlü öğrencilerin taş, sopa ve sallamalı kavgasına sahne oldu. 2 öğrencinin gözaltına alındığı olayda sallama ve bıçak ele geçirildi. Üniversitelilerin kavgası, çevik kuvvet ekiplerinin gelmesiyle son buldu.

"AKLINIZI BAŞINIZA TOPLAYIN, ÖĞRENCİYSENİZ ÖĞRENCİLİĞİNİZİ BİLİN"
Olayın ardından ilginç görüntüler de yaşandı. Ankara Emniyet Müdürlüğü Güvenlik Şube Müdürlüğü'nden bir polis müdürünün, üniversiteli öğrencileri karşısına alarak, ayaküstü nasihatlerde bulunması ilgi çekti. Elindeki telsizle üniversitelilere seslenen polis, "Buraya olay çıkarmaya gelmeyeceksiniz. Tamam mı? Hukukun size verdiği yetki ne ise onu kullanacaksınız. Kendi kendinize olay çıkarıyorsunuz, kim durduracak bu olayları? Hepiniz aklınızı başınıza toplayın. Öğrenciyseniz öğrenciliğinizi bilin. Söz mü? Buraya gelmeyeceksiniz. Siz kendi fakültenize geri döneceksiniz. Sizin bu fakülteyle işiniz yok" dedi. Bu sözlerin üzerine, öğrenciler de başlarını sallayarak "evet" yanıtını verdi. Ardından sivil ekipler, öğrencilere bölgeden uzaklaşıncaya kadar refakat etti.
Sallama ile yakalanıp gözaltına alınan bir öğrenciye ise sivil polis, "Ne lan bu, ne yapacaksın bunu?" diyerek tepki gösterdi. Gerginlik nedeniyle polis ekipleri Cebeci Kampüsü çevresinde yoğun güvenlik önlemi aldı. Öğrenciler tek tek kimlik kontrolünden geçirilerek kampüse alınıyor.