Ümit TÜRK/ İSTANBUL,() 12 Eylül 1980 askeri darbesinin 35'inci yılında Galatasaray Meydanı'nda toplanan, İnsan Hakları Derneği (İHD) üyeleriyle, darbe döneminde hayatını kaybedenlerin yakınları, '12 Eylül darbesini' protesto etti. Hayatını kaybedenlerin fotoğraflarının taşındığı eyleme, CHP İstanbul Milletvekili Sezgin Tanrıkulu da destek verdi.

"DURDURUN BU KANI"
Eylemde konuşan, 1980 darbesinde hayatını kaybeden Cemil Kırbayır'ın ağabeyi Mikail Kırbayır, acıların son bulmasını isteyerek, "Elinizi tetikten çekin, bizler için ise eğer biz buradayız. Türkiye'nin mozağiyiz. Sizin için ölüm vız gelir ama yaşayanlar için ölümün ne olduğunu ben biliyorum. Durdurun bu kanı" diye konuştu.

"BUGÜN KÜ YAŞANANLAR BİZE KAYIPLARIMIZI UNUTTURDU"
1980 darbesi döneminde hayatını kaybeden Nurettin Yedigöl'ün kardeşi Muzzaffer Yedigöl de yaptığı açıklamada, "Artık insanlar ölmesin, analar ağlamasın, çocuklar öksüz kalmasın diye 35 yıldır mücadele ettik. Ama maalesef bugün ki tablo bize acılarımızı unutturdu. Biz artık kayıplarımızı unuttuk, yaşananların derdine düştük. Çünkü bugün gençlerimiz ölüyor. Askerimiz ölüyor, polisimiz ölüyor, vatandaşımız ölüyor. Artık kana kanla cevap vermeyelim. Artık bu ülkeye barış gelsin" diye konuştu.

(FOTOĞRAF)